Liber la vaccinul impotriva gripei noi

Liber la vaccinul impotriva gripei noi

0 60

Medicii de familie pot imuniza impotriva virusului AH1N1 orice persoana cu varsta peste 16 ani. Oferta are si un iz de obligativitate: Ministerul Sanatatii a anuntat ca persoanele din grupa de risc care refuza vaccinul risca sa-si plateasca tratamentul in cazul in care vor fi diagnosticate cu AH1N1. Si campania de vaccinare anti HPV demarata in scoli s-a extins in cabinetele medicilor de familie, unde orice tanara cu varsta intre 12 si 24 de ani va putea sa se vaccineze gratuit impotriva cancerului de col uterin.
Pentru ca numarul imbolnavirilor de gripa noua este in continua crestere si pentru ca este inevitabila aparitia de forme severe care pot duce la decese, Ministerul Sanatatii a decis extinderea campaniei de vaccinarea impotriva viruslui AH1N1 si in cabinetele medicilor de familie. Numai in ultimele 48 de ore s-au inregistrat la nivelul intregii tari inca 7 decese, ceea ce face ca numarul total al mortilor provocate de temutul virus sa ajunga la 25.
In urma numarului mare de refuzuri de a se vaccina, inregistrat in randul asistentelor si al medicilor, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii prof. dr. Streinu Cercel a atras atentia personalului medical se face responsabil de raspandirea imbolnavirilor in cazul in care va amana in continuare decizia de a se imuniza. De asemenea, persoanele care fac parte din grupa de risc si refuza vaccinarea vor trebui ulterior, daca vor fi diagnosticati cu virusului AH1N1, sa-si plateasca tratamentul.
Si campania de imunizare impotriva cancerului de col uterin a fost extinsa in cabinetele medicilor de familie, dupa ce doar 120 de parinti au fost de acord ca fetitelor lor sa li se administreze vaccinul antiHPV.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.