LIA PURIA, SE LASA „CAPUSHATA” DE parashutista din Plescoi

LIA PURIA, SE LASA „CAPUSHATA” DE parashutista din Plescoi

0 1605
Un exemplu ilustrativ de jalnic eshec politic este acela al unui oarecare Radu Cristescu, fost membru PDL, fost candidat pe listele PNL, apoi al PMP, fost şef la Agenţia Domeniilor Statului, de unde a fost dat afară în urmă cu 2 ani, pe motiv de protejare a unor firme.  Infractorul a fost demis din fruntea ADS de către ministrul Agriculturii, după ce o echipă de inspectori din cadrul Corpului de Control al acestuia a întocmit o notă, ajunsă şi la DNA, din care rezulta că Radu  Cristescu a fost implicat în operaţiuni de favorizare a unor firme, în paguba instituţiei pe care o conducea.
Acest borfaş zgomotos a devenit unul din vicepreşedinţii PMP şi preşedintele interimar al Biroului Judeţean Sălaj al Partidului Mişcarea Populară. Planurile  Cristescu sînt însă mult mai mari decît construcţia unei filiale locale a PMP. Astfel, după ce a ratat aproape la mustaţă un loc eligibil pe listele PNL, la alegerile din 2012, conform unor surse, pentru a intra în graţiile Basescului, Cristescu a finanţat Mişcarea Populară cu 100.000 de euro, sperînd să îşi scoată banii printr-o candidatură pe primele locuri la europarlamentare.
În spatele derbedeului cu cap de pasăre de pradă pare să se afle o femeie de …ciudat succes în afaceri, Lia Stanca, administrator şi acţionar unic al Grupului de Firme Vidalis, cunoscută drept cea mai bogată femeie de afaceri din Ardeal.
Lia Stanca & EU
Patroana pe care au pus ochii Elena Udrea!
În Sălaj, gura lumii spune că Lia Stanca îi este si  amantă lui Cristescu de cativa ani. Aceasta deţine şi calitatea de coordonator al Filialei Sălaj a ...Fundaţiei Mişcarea Populară, din care a fost clocit PMP, şi este o apropiată a Elenei Udrea, din perioada în care ibovnica prezidenţială era în fruntea Ministerului Turismului.
Atunci, Lia Stanca aranja cu Paraşutista din Pleşcoi contracte grase pentru firmele prietenilor din zona Sălaj – Satu Mare. Mai mult, Radu Cristescu este chiar angajatul Liei Stanca, avînd funcţia de director al SC Izomat SA Şimleu Silvaniei – societate ce face parte din Grupul de Firme Vidalis. Chiar filiala locală a PMP Sălaj are sediul la parterul Hotelului Porolissum, care face parte din acelaşi grup de firme. Pentru ca tabloul să fie complet, trebuie menţionat că Lia Stanca a divorţat în 2008, cînd soţul ei – generalul de S.R.I. Viorel S. – a aflat că nevasta îl umileşte cu acel „gigollo” cu aere de politician, promovat de Udrea. El n-a avut calitatea de „lucrător al Securităţii”… sub acoperire!
Potrivit unei hotărîri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie doar fostul bărbat al Liei Stanca  a activat în cadrul Departamentului Securităţii Statului într-o structură care se ocupa de contrainformaţii economice.
Cat de „eficient” s-a ocupat? Noi am aflat că, în urma divorţului, judecat la Tribunalul din Baia Mare, prin intervenţia la judecători, la ordinu’ de la Capitala (cel mai probabil în urma unui aranjament făcut de Elena Udrea), prietena ei, Lia Stana, efectiv şi-a lăsat soţul în fundul gol, ea rămînînd în urma partajului cu toate societăţile comerciale, a căror cifră de afaceri depăşeşte 10 milioane de euro anual, precum şi cu vreo 3 case… Astfel, în amantlîcul cu Radu , „Lia Puria” a devenit un soi de văduvă bogată şi cu relaţii, prin care vrea să îl propulseze pe obraznicul care o căpuşează direct la vîrful politicii româneşti. Nici o şansă...Elena n-a mai ramas …decat actionara semnificativa , iar Traian ,simtind „ceva”,si-a retras unul din gineri din afacere…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.