Lia Olguța Vasilescu: Punctul de pensie va ajunge la 1.871 de lei

Lia Olguța Vasilescu: Punctul de pensie va ajunge la 1.871 de lei

1 101

Lia Olguța Vasilescu a declarat marți, la „Punctul de întâlnire”, că guvernul actual garantează că va aplica noua lege a pensiilor și că există banii necesari.
Potrivit fostului ministru al Muncii, punctul de pensie va ajunge la 1.871 lei.

„Pensiile se dublează în interiorul mandatului nostru, nu așa cum se spune că abia după 2021 sunt creșterile. Nu! Noi am pornit de la un punct de pensie de 871 de lei, în ianuarie 2017 am făcut o majorare de 5,5%, am ajuns la 917 lei.
După care, în luna iunie a anului 2017, am devansat creșterea pensiilor care ar fi trebuit să aibă loc la 1 ianuarie 2018, am avut iarăși o majorare de 9%, deci mai mult decât era inflația în anul respectiv – în 2018 am ajuns la 1.000 de lei, acum suntem la 1.100 de lei și din septembrie, pentru că în această lege se crește punctul de pensie din luna septembrie a acestui an la 1.265 de lei.

Lia Olguța Vasilescu: Punctul de pensie va ajunge la 1.871 de lei 817

Ei bine, când terminăm noi mandatul, în 2020, punctul de pensie va fi 1.775. Deci, dacă facem un calcul că am pornit de la 871 și ajungem la 1.775 vedem că se dublează pensiile în interiorul mandatului nostru.
Ceea ce într-adevăr este o parte în plus de încă 30% în 2021 vine din noua formulă de calcul, pentru că acolo va fi majorarea punctului de pensie până la 1.875 de lei, dar se schimbă și noua formulă de calcul care va avantaja pe absolut toată lumea, dar în special bărbații”,
a spus Lia Olguța

Ceea ce într-adevăr este o parte în plus de încă 30% în 2021 vine din noua formulă de calcul, pentru că acolo va fi majorarea punctului de pensie până la 1.875 de lei, dar se schimbă și noua formulă de calcul care va avantaja pe absolut toată lumea, dar în special bărbații”, a spus Lia Olguța.

https://www.antena3.ro/actualitate/lia-olguta-vasilescu-punctul-de-pensie-va-ajunge-la-1-871-de-lei-529279.html

COMENTARII

  1. Olteanca este o femeie adevarată! Multe românce sunt comparabile cu ea, dar, din pacate, nu vor sa iasa la rampa. Tocmai datorita valorii sale, calitatilor de conducator, caracterului și mai ales adevaratului patriotism de care a dat dovada inca din prima clipa in care a intrat in politica (a fost membra a PRM-ului lui Corneliu Vadim Tudor), a fost blocata de SISTEM. Ati vazut cum a fost blocata de Iohannes, pana a cand a fost schimbata propunerea de ministru! Sa nu uitam pe langa aceasta lege a pensiilor, care nu poate fi blocata ci aplicata de indiferent cine va fi in Palatul Victoria, a reusit finalizare unei alte minunatii de lege, cea salarizarii. Felicitari DOAMNĂ LIA OLGUȚA VASILESCU!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.