Li Viu Drag, scandat din 97,2% de piepturi! PLUS imbarligatura din clasa...

Li Viu Drag, scandat din 97,2% de piepturi! PLUS imbarligatura din clasa politica romaneasca

0 605

Duminică la votul intern din PSD a candidat si a iesit doar Liviu Dragnea, fiind… singurul candidat. In Belarus, pana si Lukasenko s-a „limitat” la 80%, numai Liviu Dragnea a „iesit” cu un procent atins doar de Ceausescu si Kim Ir Sen – 97,2%!!
Li Viu Drag a cîştigat alegerile neverosimil şi va fi un preşedinte legitim… verosimil! Şi atunci, dacă liderii PSD sînt sănătoşi la cap, de ce mai cheamă 500.000 de oameni la această mascaradă care, orice s-ar spune, înseamnă doar o risipă de bani pentru a hrăni orgoliul lui Li Viu Drag?
L-am văzut pe Dragnea cum se preface că are emoţii, că oamenii ar putea vota împotriva lui, cum mimează democraţia, deşi înlăturarea contracandidaţilor săi demască tocmai un fel de autoritarism specific comportamentului dictatorial. Cu excepţia sociologului Marius Pieleanu, care vede în acest spectacol grotesc „semnul democraţiei”, „verificarea puterii candidatului” şi alte bazaconii, oricine vede că aceste alegeri cu un singur candidat sînt o adevărată bombă plasată în curtea PSD, una al cărei efect va fi distrugerea acestui partid, dar şi legitimarea unui venetic (el vine din PD) ca şef suprem!USL 2.0.

Rocade si mixaje pentru… conservare
– Stam şi ne gîndim dacă toate aceste desfăşurări ale evenimentelor nu arată altceva, decat o strategie colosală, pusă la cale de forţe pe care toţi le-am ignorat atîta vreme, pînă cînd efectele încep să devoaleze un plan care părea imposibil.
E vorba de pregătirea unui moment foarte sofisticat, prin care se încearcă revenirea la Putere a celor care au condus ţara în ultimii 10 ani, adica liderii „regimului Băsescu”!
Înainte să ne înjuraţi, vă propunem o simplă trecere în revistă a unor evenimente care ar trebui să ne pună serios pe gînduri:
– Desi PNL a înglobat PDL, tot liderii acestuia par a conduce partidul istoric, în prim-planul vieţii publice fiind impuşi cu prioritate cei care au fost alături de Traian Băsescu în PDL.
– Klaus Iohannis, cel refuzat de Traian Băsescu ca Premier, propus de PNL-PSD a fost adus peste noapte în PNL şi plasat direct în funcţia de prim-vicepreşedinte, urmata de recenta retragere a lui Crin Antonescu din viata politica si parasirea tarii de catre acesta !!
– ruperea greu previzibila a USL, fără de care nu s-ar fi putut realiza noua fuziune… dintre PNL şi PDL
– Crin Antonescu a fost înlăturat din fruntea PNL pentru ca Iohannis să fie propulsat la Cotroceni
– Klaus Iohannis l-a numit în fruntea SIE pe omul lui Băsescu, acel MRU pe care fostul preşedinte l-a numit Prim-ministru…DRAGNEA & GORGHIU
– Liviu Dragnea, (fost lider PD si prefect de Teleorman), candidat ce a concurat singur la preşedinţia PSD, castigata cu incredibilul 97,2%!
– Traian Băsescu anunţă revenirea în viaţa politică prin „Mişcarea populară”, partid care va face parte din PPE, acolo unde acum se află şi noul PNL.
Oricît am fi de ignoranţi, nu putem să ne facem că nu observăm şirul acesta interminabil de coincidenţe! Parcă lucrurile au fost aranjate cu mîna, astfel încît, prin calcule post-electorale, să se justifice o viitoare alianţă de guvernare formată de noul PNL cu sprijinul PMP! Însă noul PNL este acum dominat de foştii pedelişti, pentru ca Alina Gorghiu, viitoare deputat penal, este cel mult echivalenta unui mic dejun frugal…
Sigur, pentru mulţi dintre naivi, şi acest lucru va fi doar încă un simptom al scenaritei, boala care face posibil chiar şi imposibilul.

Nu se mai merge la plesneala!
Totuşi, dacă analizăm atent acel şir de coincidenţe de mai sus, s-ar putea să nu mai fim aşa de liniştiţi în perspectiva alegerilor parlamentare de anul viitor.Cătălin Predoiu p
Numitorul comun al acestor evenimente pe care le-am trecut în revistă este propulsarea în funcţii cheie a foştilor membri PDL, oameni extrem de apropiaţi de Traian Băsescu şi risipiţi prin toate partidele, care se vor prezenta anul viitor la alegeri de pe poziţii de conducere. Iată lista celor ce se vor prezenta la alegerile de anul viitor:
– Cătălin Predoiu, membru PDL,ministrul justitiei in guvernul Boc , în calitate de premier desemnat de PNL
– Vasile Blaga, preşedinte PDLsi ministru de interne, în calitate de co-preşedinte al PNL
Gabriel Oprea, fost aliat al PDL,ministru în guvernul Boc, preşedinte UNPR
– Liviu Dragnea, fost lider al PD (si prefect de Teleorman!), nou preşedinte al PSD
– Traian Băsescu, fost preşedinte PDL, în calitate de preşedinte al PMP
– Monica Macovei, fostă membră PDLsi ministru, în calitate de preşedintă al M10
– Emil Boc (Cluj), Mircea Hava (Alba), Gh. Falca (Arad), Dorin Florea (Mures), C. Flutur (Botosani) Gh.Scripcaru (Brasov) primari PDLMRU & GASCA
– ca supervizor, Mihai Răzvan Ungureanu, ca şef al SIE.
Cred că acum zîmbetul multora a cam îngheţat deja.
În aceste condiţii, în orice formulă vreţi, alegerile de la anul nu vor face altceva decît să readucă la conducerea României acea structură politică cunoscută sub numele PDL, deşi, practic, ea nu ar mai exista în acest moment! Şi nu oricum, ci chiar cu Traian Băsescu, Emil Boc si Vasile Blaga în interiorul ei…
Era o epigramă care circula pe vremuri, două dintre versuri fiind acestea: „Ceausescu, nu fi trist, / vechea garda prosperează / prin Partidul PeDeList”!
Mi-e teamă că la fel este şi cu acest nou PDL mascat care, deşi desfiinţat, dă semne că există peste tot, în toate celelalte grupari… politice!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.