Leonardo Da Vinci la Bucuresti

Leonardo Da Vinci la Bucuresti

0 89

Expozitia „Leonardo Da Vinci – Inventiile unui geniu”, care cuprinde 50 de reproduceri ale masinilor inventate, proiectate si concepute de artist, a fost deschisa oficial miercuri, la Teatrul de Opereta „Ion Dacian”, in prezenta a circa 60 de persoane.
Reprezentantul Comisiei Europene la Bucuresti, Iulia Deutch, a declarat ca institutia pe care o reprezinta va organiza o serie de conferinte pe tema „500 de ani de evolutie in Europa”, in perioada in care expozitia va fi prezentata la Bucuresti.
La eveniment au mai fost prezenti, printre altii, rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti, Ecaterina Andronescu, si presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Gabriel Petrea.
Expozitia „Leonardo Da Vinci – Inventiile unui geniu”, prezentata in premiera in Romania, face parte dintr-un circuit international, fiind prezentata in 60 de tari din Europa, Asia si America de Nord, avand, in total, peste 20 de milioane de vizitatori.
Evenimentul cuprinde 50 de modele ale inventiilor proiectate in urma cu 500 de ani de Leonardo Da Vinci, grupate in cinci categorii: masini de razboi, masini hidraulice, masini pentru zbor, masini pentru constructii si masini pentru manufacturare.
Modelele, realizate din lemn, reproduc fidel schitele si proiectele originale datand de peste 500 de ani, acestea nefiind realizate in timpul vietii inventatorului.
Evenimentul a fost inscris de Comisia Europeana in Anul European al Dialogului Intercultural 2008 si in Anul Inovatiei 2009.
Expozitia va fi deschisa in foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” pana pe 31 ianuarie 2009.
Pretul unui bilet intreg este de 20 de lei. Studentii beneficiaza de o reducere de 50 la suta.
Potrivit organizatorilor, bugetul necesar organizarii evenimentului, incluzand promovarea, se ridica la aproape 1,5 milioane de euro.
„Leonardo Da Vinci – Inventiile unui geniu” a fost adusa la Bucuresti de Asociatia Future Networks si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.