Lemnul de salcie vs. combustibilii clasici

Lemnul de salcie vs. combustibilii clasici

0 92

Ne-am putea incazi locuintele si institutiiile cu salcie. O specie deosebita de salcie energetica adusa tocmai din Suedia produce biomasa care inlocuieste cu succes combustibilul traditional. La Salonul Regional de Cercetare Stiintifica de la Aula Universitatii din Brasov pot fi vazute si alte rezultate ale cercetarilor din domeniul energiilor regenerabile.
Camera de Comert si Industrie Brasov, Agentia Nationala de Cercetare Stiintifica si Universitatii Transilvania au deschis la Brasov cea de-a patra editie a Salonului Regional al Cercetarii Stiintifice cu tematica speciala „Sisteme de energii regenerabile, eficienta energetica a constructiilor si a proceselor industriale”. In perioada 10 -12 noiembrie, 20 de expozanti isi prezinta rezultatele cercetarilor.
Un cluster din Sfantu Gheorghe produce biomasa pentru energie dintr-o specie de salcie. Salcia energetica reprezinta una dintre cele mai valoroase surse pentru producerea de biomasa, a carei folosire reduce efectele incalzirii globale si diminueaza sursele de poluare atmosferica.
Producerea de biomasa din salcie reduce nevoia de combustibili fosili si produse petroliere.
O alta vedeta la Salonul Regional de Cercetare Stiintifica de la Brasov este si inventia unui doctorand al Universitatii Transilvania. Inventia denumita Panou cu miez celular expandat a obtinut chiar medalia de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva. Panoul cu miez expandat de tip sandwich poate fi folosit in industria de constructii usoare. Inventia premiata cu aur a tanarului cercetator brasovean este in curs de inregistrare la OSIM

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.