Legile Educatiei se afla in dezbatere publica

Legile Educatiei se afla in dezbatere publica

0 176

Abramburica de la Ministerul Educatiei si Culturii face ce face si este pe prima pagina a ziarelor. Este vorba despre Proiectul de Cod al Educatiei, proiect care ar fi trebuit finalizat ieri. Reprezentantii celor patru federatii sindicale din Educatie s-au intalnit cu ministrul Ecaterina Andronescu pentru a pune la punct ultimele detalii ale documentului.
Conform celor prezenti la inalnire, textul Codului Educatiei va fi publicat pe site-ul ministerului, mai intai, si abia apoi transmis in teritoriu pentru a fi dezbatut public. “Am muncit mult in ultimele zile. Dar chiar si asa forma finala a documentului poate fi imbunatatita. Astazi vom avea noi discutii pe marginea acestui Cod. Suntem multumiti de forma si cred ca si doamna ministru este“, a precizat liderul Alma Mater, Anton Hadar. Buclucasul documentul a fost intens negociat in ultima vreme cu partenerii sociali, sindicate, reprezentantii asociatiilor de parinti si ai organizatiilor studentesti. Potrivit ministrului Educatiei, Codul aduce foarte multe elemente de reforma pentru sistemul de invatamant si completeaza legislatia.
Ecaterina Andronescu a anuntat ca forma documentului este perfectibila, iar in urmatoarea perioada vor avea loc alte intalniri cu specialisti in domeniu pentru noi completari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.