Legea trecerii Registrului la camerele de comert, neconstitutionala!

Legea trecerii Registrului la camerele de comert, neconstitutionala!

0 61

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, joi, ca este neconstitutionala Legea pentru modificarea si completarea Legii camerelor de comert din Romania nr.335/2007 si a Legii nr.26/1990 privind Registrul comertului.
„In sedinta din data de 10 decembrie, Curtea Constitutionala a solutionat, in cadrul controlului anterior promulgarii legii, prevazut de art.146 lit.a) din Constitutie, sesizarea asupra neconstitutionalitatii Legii pentru modificarea si completarea Legii camerelor de comert din Romania nr.335/2007 si a Legii nr.26/1990 privind Registrul comertului, sesizare formulata de un numar de 56 de deputati. In urma deliberarii, Curtea Constitutionala a constatat, cu majoritate de voturi, ca legea este neconstitutionala”, se arata intr-un comunicat al CCR.
Motivarea solutiei va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru.

Legea in discutie prevede trecerea Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) in subordinea Camerei de Comert.
La momentul dezbaterii ei in Camera Deputatilor, legea a starnit controverse aprinse, dar a fost adoptata cu 242 de voturi favorabile si 36 impotriva.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.