Legea Talionului ceruta de Ludovic Orban

Legea Talionului ceruta de Ludovic Orban

0 93

Presiunea pusa pe alesii locali de Putere, aspect ce s-a tot rotit in functie de locatarii de la Cotroceni si Palatul Victoria sufoca opozitia. Aflat la sedinta Ligii Alesilor Locali de la Poiana Brasov, Ludovic Orban a acuzat o discriminare „absolut fara precedent” fata de alesii locali ai PNL, in ultimul an, care nu s-a manifestat doar din punct de vedere financiar, ci mai ales politic.
Asa ca, in cadrul luarii de cuvant, Orban, cunoscut pentru aplicarea zicalei “ce-i in gusa si-n capusa”, afirma: “Trebuie sa aplicam principiul ochi pentru ochi, dinte pentru dinte pentru apararea alesilor locali”
Prin asta vicepresedintele PNL arata ca este gata de orice pentru a-i apara pe alesii locali liberali.
„Din punctul de vedere al primarilor liberali, in mod evident, ca sefi de servicii deconcentrate numiti politic, au fost pusi politruci, fara niciun fel de conditie decat cu sarcina de a face campanie pentru PD-L si PSD, initial, si apoi doar pentru PD-L. Sistematic, ameninta primarii, fac controale abuzive, dau amenzi, fabrica dosare, creeaza o presiune permanenta asupra primarilor nostri”, a declarat Orban, care a amintit de cazul primariului din Gura Ocnitei, demis prin ordin de prefect, dar care a „învins” in instanta.
Orban a afirmat ca acesti primari „au coloana vertebrala si se lupta inclusiv cand sunt supusi unei agresiuni din partea statului”.
In opinia liderului liberal, ar trebui facute plangeri penale impotriva prefectilor care au emis ordine de suspendare a primarilor.
„Trebuie sa aplicam principiul ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”.
Aceasta este propunerea facuta de Orban pentru a lupta impotriva prigonirii alesilor locali liberali. Liderul liberal a amintit ca la nivel european exista acorduri intre partidele la putere si cele din opoziþie pentru „sustinerea activitatii autoritatilor locale care sunt scoase din sfera politicului”.
Orban a deplans lipsa unor astfel de intelegeri, adaugand ca la noi „orice fel de parghie a statului s-a transformat intr-un instrument de lupta a PD-L, care incearca prin orice mijloace sa racoleze alesi locali”.

Iar Orban are perfecta dreptate in ce priveste aceasta vanatoare de vrajitoare. Nu mi-as dori sa fiu in pielea unor pedelisti in cazul in care liberalii ar pune mana pe putintica putere, ceea ce nu este exclus, poate chiar intr-un viitor apropiat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.