Legea salarizarii unice

Legea salarizarii unice

0 93

Ultimele propuneri de salarizare a bugetarilor, asa cum au fost ele negociate in aceasta saptamana, par a fi cele care vor intra dezbaterea finala. Propunerile asa cum sunt materializate la aceasta ora vor fi supuse, in continuare unui proces de negocierile intre Ministerul Muncii si sindicate.
Salariul de baza minim va fi de 600 lei iar coeficientul masim va fi 15.
Cele mai mari salarii din sectorul bugetar, de 9.000 lei, le vor avea:
• presedintele tarii,
• presedintii Parlamentului
• presedintii Curtii Constitutionale si Inaltei Curti.
Potrivit grilei, premierul va avea un salariu de 8.700 de lei.
Un judecator sau procuror de la o Curte de Apel ar cistiga 5.700 lei.
In aceste conditii, primul ministru va castiga 14,5 salarii minime pe economie, vicepremierul va avea un coeficient de 14, parlamentarii si secretarii de stat vor avea 12,95 salarii medii, iar ministrii si presedintii comisiilor permanente din Parlament cate 13,7 salarii medii.

Potrivit actului normativ, functiile bugetarilor vor fi echivalate pe trei nivele. Mai mult, sporurile vor reprezenta 30% din veniturile angajatilor de la stat.

Functia de medic primar de clinica este echivalenta cu cea de conferentiar in Ministerul Educatiei, cu cea de maior in Ministerul Apararii, cea de consilier superior in Ministerul Finantelor, cu cea de judecator de tribunal, consilier probatiune si cea de asistent judiciar in Ministerul Justitie.

Functia de profesor gradul II de liceu cu vechime intre 6 si 10 ani este echivalenta cu cea de inspector in Ministerul de Interne, cu cea de locotenent cu studii superioare de lunga durata si masterat in Ministerul Apararii, cu cea de expert principal si cea de expert vamal principal in Ministerul Finantelor, cu cea de grefier gradul II cu functii superioare din Ministerul Justitiei, cu cea de consilier de relatii gradul III din Ministerul de Externe.

Functia de referent superior in minister si cu studii medii este echivalenta cu cea de agent de politie debutant in Ministerul de Interne, cu cea de secretar de scoala si cu cea de pedagog din Ministerul Educatiei, cu functiile corespunzatoare gradelor de soldat si gradat voluntar si cea de referent pentru personalul civil din Ministerul Apararii,

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.