Legea picnicului sanctioneaza IARBA VERDE

Legea picnicului sanctioneaza IARBA VERDE

0 150

Ministerul Mediului lucreaza la o lege a picnicului care va obliga autoritatile locale sa asigure conditii adecvate celor care ies la iarba verde si va stabili sanctiuni pentru cei care arunca gunoaie, relateaza Mediafax.
Actul normativ va include o taxa de intrare in zona de relaxare, dar si
sanctiuni pentru cei care uita sa arunce la gunoi resturile menajere. Cei care vor face mizerie pot primi amenzi de la politie, jandarmerie, autoritati locale si de la Garda de Mediu.
Foarte multi primari au cerut autoritatilor de mediu sa intervina cu amenzi in aceste zone de picnic.
“Este corect. Si amenzile fac parte din educatie, dar eu am spus ca sunt pentru amenzi in momentul in care am alernativa si iata ca Ministerul Mediului se gandeste la o alternativa si lucreaza la o lege a picnicului, daca vreti, care sa reglementeze un pic activitatea in aceste zone”, a declarat presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Mihail Faca, citat de Mediafax.
Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului a explicat ca noua lege va impune autoritatilor locale sa securizeze si sa doteze aceste zone pentru a fi pastrata curatenia.
„Eu sunt pentru amenda in momentul in care exista o alternativa corecta. Nu as fi incantat sa il amendez pe cel care nu isi ia gunoiul acasa. As prefera sa il amendez cand exista un minimum de salubritate pe locul respectiv si o varianta prin care el sa isi arate gradul de civilizatie”, a mai spus Faca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.