Legea mirosurilor a trecut de Senat

Legea mirosurilor a trecut de Senat

0 169

. Proiectul prevede o monitorizare atentă a calității aerului și reglementează obligativitatea unui plan de gestionare a disconfortului olfactiv. Nerespectarea Planului va putea atrage suspendarea temporară sau definitivă a activităţii generatoare de mirosuri neplăcute

Parlamentarii USR care au depus în Parlament inițiativa legislativă speră ca aceasta să treacă cât mai rapid în Camera Deputaților.
Proiectul prevede o monitorizare atentă a calității aerului și reglementează obligativitatea unui plan de gestionare a disconfortului olfactiv. Nerespectarea Planului va putea atrage suspendarea temporară sau definitivă a activităţii generatoare de disconfort olfactiv.

România se confruntă cu multiple situiații de poluare olfactivă. Parte dintre acestea sunt deja tratate prin raportarea la compoziția chimică a aerului și la pragurile stabilite de legislația în vigoare.
Există multe plângeri care reclamă mirosuri grele însă, la analizarea compoziției chimice a aerului, autoritățile constată respectarea în parametrii impuși de legislația în domeniu. De aceea este nevoie de o lege care să reglementeze mirosurile, consideră Allen Coliban, senator USR.

Propunerea legislativă a fost semnată de numeroși parlamentari de la mai multe partide politice.

În Senat, proiectul a trecut tacit însă în Camera Deputaților, cameră decizională, sunt așteptate amendamente.

Potrivit senatorului Coliban, au fost reacții destul de puternice din partea proprietarilor de ferme de porci care consideră că iniţiativa le afectează activitatea.
Legea mirosurilor este un proiect important și pentru Brașov. În ultima perioadă au fost semnalate numeroase reclamații din partea brașovenilor care s-au plâns autorităților de mirosul insuportabil resimțit în mai multe cartiere.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.