Legea minoritatilor nationale in functiune in sem.1

Legea minoritatilor nationale in functiune in sem.1

0 119

Tinut la secret, Protocolul actualei guvernari, program si functionare, incepe sa fie dezvaluit in declaratiile politice. Noul presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, ca, potrivit Protocolului semnat cu partidele aflate la guvernare, Legea privind statutul minoritatilor ar urma sa fie adoptata in sesiunea parlamentara in curs.
„Protocolul de colaborare cu partidele de la guvernare stabileste prioritatile noastre legislative si guvernamentale si se refera atat la aspecte economice, cat si la reforma administrativa si largirea drepturilor minoritatilor nationale. (…) Am stabilit si cateva termene: pentru legea minoritatilor nationale – sesiunea de primavara din 2011, pentru Codul muncii – sesiunea de primavara 2011”, a precizat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.
El a spus ca au fost fixate termene acolo unde s-a putut, „tinand cont de faptul ca suntem in relatie contractuala cu FMI, Comisia Europeana si cu BM pana la sfarsitul lunii aprilie si orice modificare privind fiscalitatea trebuie luata pana la sfarsitul anului, astfel incat de anul viitor sa avem posibilitatea de a putea implementa”.
De asemenea, el a subliniat ca termenele fixate in protocol nu vor fi depasite, „daca exista majoritate”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.