Legea lui 666

Legea lui 666

0 225

Vestita si controversata Lege a lui 666 din pasapoartele biometrice, adica legea aducandu-ne si mai aproape iadul in viziunea unor exaltati, a fost adoptata tacit de Senat, deoarece nu s-a intrunit numarul necesar de 69 de voturi, aceasta lege fiind una organica. Este bine si asa. Urmeaza decizia Camerei, pe care a cazut beleaua de a hotari daca romanii merita existenta intr-o societate moderna sau trebuie sa se intoarca in Evul Mediu.
Fiind poate mai batut in cap nu inteleg insa toate aceste discutii asupra a ceva ce este luat drept normal in lumea civilizata. Mai vin si unii nonguvernamentali si civili, ca societate, sa bata toba nu stiu caror libertati ale omului. Caci eu nu vad ca un pasaport biometric sa ma impiedice la mersul la amanta sau la carciuma, cand ma trimite nevasta dupa cumparaturi. Iar amintitul diavol din acel 666 nu se afla in viitoarele pasapoarte, ci in insisi acesti protestatari, cu minte scurta, dar cu pretentii si orgolii de a iesi si ei odata in prim-plan. Si chiar daca mi-ar baga cip in brat sau in fund – nu stiu unde se pot pune aceste minuni ale stiintei moderne la om – ce ar conta? Abia pot fi gasit mai usor daca ma ratacesc prin valtorile vietii! Numai cine nu are constiinta curata si se stie cu ceva muste pe caciula sau are de cand sa adune vreun asemenea roi, numai acela poate sa se inspaimante si sa se opuna acestui fel, mult simplificat pentru identificare, de pasaport.
In ce priveste Biserica, ea ii intrece pe politicieni. Pe de o parte se face ca nu are nimic impotriva pasapoartelor, dar pe de alta parte isi lasa slujitorii sa bage strambe, cu vedere la strada. Ar fi cazul ca aceasta institutie sa se ocupe mai mult de Dumnezeu si mai putin de legile lumesti, pe care tot Dumnezeu le sugereaza – din pacate, negativul din noi le rastalmaceste de multe ori pana sa capete forma finala – si sa nu mai admita existenta unor ganditori jegosi la cap sa se bage in treburi laice, pana nu se vede ea insasi curata.
Iar parlamentarilor – dar si societatii, in general – le-as sugera sa nu mai actioneze sub influenta acestui narcotic, am numit Biserica.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.