Legea iti ia pensia pentru cativa lei dobanda!

Legea iti ia pensia pentru cativa lei dobanda!

0 707

Pentru un leu incasat din dobanda unui depozit un brasovean va trebui sa restituie indemnizatia de somaj incasata intr-un an. In aceeasi situatie sunt aproape 200 de someri brasoveni care vor trebui sa returneze banii primiti de la stat

Pentru un leu incasat din dobanda unui depozit un brasovean va trebui sa restituie indemnizatia de somaj incasata intr-un an. In aceeasi situatie sunt aproape 200 de someri brasoveni care vor trebui sa returneze banii primiti de la stat!
Un control al Curtii de Conturi la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a scos la iveala ca beneficiarii au incasat ilegal indemnizatiile. Pentru cativa lei castigati din depozite bancare oamenii sunt nevoiti sa returneze toate veniturile incasate din somaj pentru ca legea nu le permitea sa primeasca somajul daca aveau alte venituri. Asta pana anul trecut in martie cand legea s-a schimbat si a permis ulterior si incasarea altor venituri.
Liliana Dragomir, director executiv AJOFM Brasov, spune ca, din statistici si din preluarea datelor AJOFM cu ANAF si alte entitati, a rezultat pe aceasta perioada din ianuarie pana in 19 martie 2014, 197 de persoane.
Daca se poate presupune ca unii din cei care au cerut somaj stiau ca nu au voie sa primeasca somaj daca au mii de lei in conturi, altii in schimb nu pot fi banuiti ca pentru cativa lei au mintit AJOFM ca nu au venituri. Masurile de recuperare a debitelor pot merge pana la executarea silita.
Unul din cei 197 de brasoveni a dat in judecata AJOFM si a castigat deja in instanta. Omul daduse in arenda o faneata pentru care a primit 78 de lei. Pentru ca nu i-a declarat, a fost somat sa restituie indemnizatia de somaj. Atunci omul s-a adresat instantei care i-a dat castig de cauza. Acum AJOFM trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata de 2.000 de lei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.