Legea finantarii partidelor doar o …vrajeala!

Legea finantarii partidelor doar o …vrajeala!

0 77

Partidele la fiecare ciclu electoral sunt prinse cu „mata in sac”. Dupa fiecare campanie electorala se constata ca au primit mai putin bani dar au cheltuit mai mult. Curtea de conturi se face ca nu vede (sunt pusi la conducerea institutie tot de partide), cetatenii uita si astfel totul se reia dela inceput. Nimeni in aproape 20 de ani nu a incercat sa rezolve problema finantarii transparente a partidelor. Nu este de mirare ca nu se doreste acest lucru, pentru ca pe langa multiplele mecanisme de a „cumpara” votul, campaniile electorale sunt si un bun prilej de a face bani buni pentru anumiti lideri politici. Pregatirea finantarii campaniei se face din timp, prin lucrari, concesiuni, comisioane si multe alte manevre. In fiecare partid sunt „oamenii de partid”, acei baieti buni la toate care aduna banul pentru partid dar si pentru ei. Daca nu ar face-o ar fi la …capsuni in Spania.


Atunci cand a fost la putere si isi facea parte, cu darnicie, din acadele guvernarii PSD nu a facut o lege care sa lamureasca lucrurile si sa evite scandalurile si coruptia. Acum,.datorita pozitiei de opozant pare ca s-a gandit sa o faca.


Astfel Partidul Social Democrat (PSD) va introduce o modificare la Legea finantarii partidelor, a anuntat, miercuri, la finalul unei sedinte a Biroului Permanent National, presedintele partidului, Mircea Geoana.
”PSD va introduce o modificare la Legea finantarii partidelor, astfel incat sistemul de vot uninominal sa aiba un anumit control cu privire la sumele care pot fi eventual injectate in politica pe baza noului sistem. Este o lege inspirata din modelul britanic de control de finantare a campaniei de vot uninominal”, a explicat Geoana.
Este clar pentru toata lumea si o spunem fara ocolisuri – PSD face un joc politicianist si cu aceasta initiativa. Peste jumatate din judetele tarii si cca 2.000 de primarii sunt sub stindardul trandafirilor, baronii partidului cantroland fiecare leut. Saracii de ei!


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.