Legea defaimarii nu este constitutionala

Legea defaimarii nu este constitutionala

0 510

Chiar daca a fost modificata consistent fata de proiectul initial, legea defaimarii a fost respinsa miercuri de Camera Deputatilor desi 152 de deputati au votat pentru si doar 105 „impotriva” datorita unei erori materiale, dupa cum au numit-o social democratii.

Chiar daca a fost modificata consistent fata de proiectul initial, legea defaimarii a fost respinsa miercuri de Camera Deputatilor desi 152 de deputati au votat pentru si doar 105 „impotriva”datorita unei erori materiale, dupa cum au numit-o social democratii. Liviu Dragnea a anuntat ca va reveni cu un proiect similar. In aceste conditii, liberalii vor sesiza Curtea Constitutionala.
Deputatul Gabriel Andronache considera ca legea defaimarii asa cum este cunoscuta in spatiul public, redenumita legea privind asigurarea tolerantei fata de diferentele de grup, este neconstitutioanla.
Liberalul brasovean sustine ca desi au fost facute peste 50 de modificari la proiectul de lege, tot mai are 16 din cele 26 de articole neconstitutionale. dragnea icoana
Daca saptamana viitoare se va relua votul pe aceasta lege, liberalii o vor contesta la Curtea Constitutionala.
Andronache sustine ca in actualul proiect exista norme de natura neconstitutionala cum ar fi includerea intr-o lege ordinara a 2 drepturi fundamentale: dreptul la toleranta si dreptul la demnitatea umana.
Initiatorul legii defaimarii, liderul PSD Liviu Dragnea, a fost nevoita sa modifice proiectul d emai multe ori dupa interventia ferma a societatii civile, a ambasadei SUA si a PNL.
In opinia liberalilor legea instituia cenzura atat in spatiul public cat si in cel privat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.