Legea de interzicere a fumatului în spațiile publice este: functionala, constituţională, incomoda...

Legea de interzicere a fumatului în spațiile publice este: functionala, constituţională, incomoda si greu aplicabila!

0 573
Legea care a starnit multa nemultumire si opozitie a fost trecuta prin toate piedicile imaginate de practica politicianista parlamentara si extraparlamentara trebuie aplicata si în spațiile publice trebuie interzis fumatul.
Conform legii, fumatul este interzis în „orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.
De asemenea, legea antifumat interzice fumatul în spaţiile de la locul de muncă şi în orice loc de joacă pentru copii, fie că este spaţiu închis sau în aer liber.antifumat1
Interdicţia se aplică şi în mijloacele de transport în comun, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private.
Fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.
Totodată, fumatul este permis în camere special amenajate, exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale, cu respectarea fumat3următoarelor condiţii: să nu fie spaţiu de trecere sau de acces în spaţii publice închise, să fie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului din tutun, cu presiune negativă, să fie dotate cu scrumiere şi extinctoare şi amenajate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor şi să fie marcate la loc vizibil cu indicatoare: „Cameră pentru fumat”, „Loc pentru fumat”.
Legea interzice şi comercializarea produselor din tutun în unităţile sanitare şi cele de învăţământ, de stat şi private, precum şi vânzarea la bucată a ţigaretelor, ţigărilor de foi şi cigarillos.
Incepand din luna martie legea trebuie aplicata in integralitate si pana la urma, trebuie sa recunoastem ca se face „curatenie”, absolut necesara in viata noastra. Despre unul din cele mai proaste si nocive obiceiuri umane, peste 80% dintre romani sunt pentru aplicarea fara rezerve a legii, fumatul fiind cel care ucide milioane de oameni anual.
Cea mai parte dintre proprietarii de baruri, cluburi si restaurante se vaita ca Legea este greu de aplicat dar se angajeaza sa se conforme.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.