Legea asistentei sociale la Curtea Constitutionala

Legea asistentei sociale la Curtea Constitutionala

0 58

Uniunea Social Liberala va ataca la Curtea Constitutionala, pe procedura si pe fond, Legea asistentei sociale, a declarat, joi, la finalul sedintei departamentelor PSD, purtatorul de cuvant al acestora, Lia Olguta Vasilescu.
”Pe procedura pentru ca votul dat in Parlamentul Romaniei a fost si de aceasta data fraudulos – pe tabela a aparut prima oara cifra de 164 de voturi pentru, voturi insuficiente pentru adoptarea acestei legi dupa care, imediat, la cateva secunde, s-a modificat tabela si a aparut cifra de 168 de voturi pentru. Practic, este a nu stiu cata oara, nici nu mai putem contabiliza, cand se fura votul parlamentarilor la Camera Deputatilor si, evident, dna Roberta Anastase nu pateste nimic.(…) Degeaba am facut plangere la Parchet in cazul legii pensiilor cand nu s-a luat niciun fel de masura si chiar a primit dna Anastase neinceperea urmaririi penale”, afirmat senatorul PSD.
Ea a adaugat ca noua lege isi propune o revizuire ”dramatica” de servicii si beneficii sociale, propune gruparea celor 54 de prestatii sociale in doar noua ajutoare sociale si urmareste sa reduca cheltuielile cu asistenta sociala, cu 0,8% din PIB pana in 2013 ”in conditiile in care in Romania oricum aceste cheltuieli erau modeste – 2,8% din PIB fata de 5% cat este media europeana”.
”Initiatorul acestei legi a fost ministrul Lazaroiu, cel care a recunoscut cu nonsalanta intr-o emisiune de televiziune ca nu stie cati asistati sociali sunt in Romania, dar cu toate acestea a facut aceasta lege. Practic, taie ceva din nu se stie ce pentru ca domnia sa nu avea cunostinta asupra cifrelor reale a celor asistati sociali. Inca nu estimam impactul catastrofal asupra unei populatiei saracite foarte mult, intr-o proportie de 48% dupa cum releva cifrele Eurostat, fata de 24% cat era gradul de saracie la sfarsitul anului 2004”, a punctat purtatorul de cuvant al departamentelor PSD.

In alta ordine de idei, Vasilescu a reiterat solidaritatea social-democratilor cu primarul de la Brad, Florin Cazacu si si-a exprimat speranta ca Executivul va fi ”mai preocupat de soarta romanilor”. ”Practic 10.000 de oameni stau in frig pentru ca primarul lor a refuzat sa treaca la UNPR si pentru ca acest guvern nu vrea sa ajute primarii de alta culoare politica decat cei aflati acum in slujba actualei guvernari. (…) Nu se poate vorbi despre probleme de management la Brad din moment ce pentru primarii PDL exista bani la Guvern, iar pentru cei ai PSD nu exista niciodata. Noi speram ca primul ministru si ministrii din cabinetul sau s-au dat tare astazi cu capul de Zidul Plangerii ca sa le vina mintea la cap si sa fie mai preocupati de soarta tuturor romanilor care iata, in aceasta perioada se confrunta cu forte multe probleme si chiar ingheata in case de frig in timp ce ei construiesc in continuare sali de sport, piscine, s.a.m.d.”, a adaugat senatorul Olguta Vasilescu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.