Legea alegerilor locale are doua elemente de neconstitutionalitate!

Legea alegerilor locale are doua elemente de neconstitutionalitate!

0 485

Este parerea senatorului brasovean Ioan Ghise care considera ca pronuntarea Curtii Constitutionale din 4 mai poate da peste cap alegerile locale. Potrivit lui Ghise, legea dupa care se organizeaza din acest an alegerile este discriminatorie si atunci cand vine vorba de alocarea timpilor de antena partidelor care nu au liste complete in mai mult de jumatate din localitatile unui judet

Este parerea senatorului brasovean Ioan Ghise care considera ca pronuntarea Curtii Constitutionale din 4 mai poate da peste cap alegerile locale. Potrivit lui Ghise, legea dupa care se organizeaza din acest an alegerile este discriminatorie si atunci cand vine vorba de alocarea timpilor de antena partidelor care nu au liste complete in mai mult de jumatate din localitatile unui judet.
In 4 mai Curtea Constitutionala trebuie sa se pronunte asupra contestatiei formulate de un jurnalist bucurestean caruia i s-a respins candidatura ca independent la Primaria Capitalei dupa ce se inscrisese in cursa cu doar trei semnaturi, atat cat este nevoie si pentru infiintarea unui partid.
Senatorul Ioan Ghise considera ca actualele alegeri avantajeaza marile partide prin alegerea primarilor intr-un singur tur.
Partidele politice neparlamentare, aliantele politice si aliantele electorale ale acestora au acces gratuit la serviciile publice teritoriale de radiodifuziune si de televiziune numai in masura in care depun liste de candidati in minimum 50% din circumscriptiile electorale de pe cuprinsul unui judet din raza de acoperire a studiourilor teritoriale respective.ccr
Senatorul Partidul Puterii Umaniste Ghise da exemplul judetului Arges, care are 102 localitati; daca ai depus 52 de liste de candidaturi pentru consiliul local, poti sa ceri timpi gratuiti de antena, ca ai jumatate plus unu din numar toal de localitati dar daca ai depus 51 de candidaturi nu poti sa ceri timpi gratuiti de antena la posturile de televiziune. Este evident o discriminare, considera Ghise.
Daca pe 4 mai Curtea Constitutionala va constata ca listele de semnaturi sunt neconstitutionale atunci cei carora li s-a interzis sa depuna liste pentru candidaturi pot contesta chiar alegerile din 5 iunie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.