Lege fara exceptii?

Lege fara exceptii?

0 117

Emil Boc afirma sus si tare ca Legea salarizarii unice nu va avea excepþii, chestie pe care mi-e greu sa o inghit. Si asta nu pentru ca premierul Boc nu-mi inspira, instinctiv, incredere, ci pentru ca beneficiarii de pana acuma ai unor avantaje – ma refer la pensiile speciale – sunt oameni destul de sus-pusi, cu legaturi de interese care le acopera spatele.
Dar sa trecem la turuiala lui Emil Boc.
„A fost o discutie in Guvern, pe baza unor propuneri pe care ministrul (al Muncii, n.a.) le-a prezentat, propuneri formulate de comitetul care a lucrat la elaborarea Legii salarizarii unice. Pozitia Guvernului e foarte clara, de aceea se numeste Legea salarizarii unice, si asta inseamna ca nu avem exceptii. Adica toti cei care sunt platiti din bani publici vor avea o singura lege, fara privilegii, fara exceptii, asa cum poate s-ar fi dorit de catre unii sau de catre alþii. Repet, ministrul Muncii a fost doar un purtator de mesaj al celor care lucrau in echipa de redactare a legii”, a afirmat premierul.

„Romania va avea o singura lege pentru tot ce misca in tara asta din bani publici la salarii”, a precizat patetic Boc, devenind un mic Eminescu prin aceasta a nu stiu cata „scrisoare” catre popor
Ministrul Muncii, Marian Sarbu, declarase vineri la ca toate institutiile vor intra sub incidenta noii legi unice a salarizarii.
„Decizia in Guvern a fost clara si prim-ministru si-a exprimat punctul de vedere. Avem datoria, toti membrii Guvernului, la solidaritate guvernamentala, eu voi face demersul ca si acele institutii sa intre in legea unitara de salarizare”.
Miercuri, in Guvern, ministrul Muncii prezentase o nota potrivit careia angajatii a 11 institutii finantate integral din venituri proprii, printre care AVAS si ANRE, nu ar fi intrat sub incidenta Legii unice a salarizarii, insa propunerea a fost respinsa de premierul Emil Boc, probabil pentru ca orice institutii bugetare este greu de crezut ca se autofinanteaza, altfel ar fi trecute la categoria de societati comerciale productive, unde gazul se arde mai greu. Iar daca ar fi sa luam in seama venituri din amenzi, aceasta ar fi o absurditate, stiut fiind ca amenzile intra in bugetul de stat sau local.

„Propunem ca personalul din institutiile publice finantate integral din venituri proprii, ca si autoritatile administrative autonome, sa nu fie cuprinse in proiectul de Lege de salarizare unitara, urmand ca salarizarea acestuia sa se realizeze ca si in prezent, prin negociere, in baza contractelor colective de munca, dupa caz, respectiv potrivit prevederilor legale din actele normative de organizare si functionare”, se arata in documentul obtinut de NewsIn.
In acelasi document se prevede ca nivelul de salarizare poate fi reglat prin bugetele de venituri si cheltuieli aprobate anual si prin mandatul de negociere a contractelor colective de munca.
Deci va exista egalitate, dar nu pentru catei, in cazul de fata fiind vorba de majoritatea romanilor, nu de latraul Boc. Si uite portita de scapare din spatele gradinii palatului, caci tot ce declara astazi si teoretic acest papagal ajuns premier este infirmat de realitate a doua zi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.