Lege ESTE! Publicata NU ESTE! Teren ESTE, Aeroport NU ESTE! CJ...

Lege ESTE! Publicata NU ESTE! Teren ESTE, Aeroport NU ESTE! CJ ESTE! Finantare NU ESTE! Clasa politica brasoveana ESTE! Valoarea ei… NU ESTE!

2 656

Legea pentru revenirea terenului pentru aeroport a parcurs traseul Parlamentar. Singurele emotii au fost date de „lipsa de comunicare” dintre fortele politice trimise de brasoveni in Parlament si au fost legate de termenul de transmitere pentru finalizarea investitiei. Printre prevederi, terenul aeroportului trebuie să ajungă la CJ în 30 de zile, un termen care a fost votat tocmai pentru a nu mai intarzia procedurile de predare (inca nu se stie cine va preda, asta pentru ca nu a fost niciodata transmis altcuiva…). Vom vedea textul final dupa trecerea pe la Presedintie si publicare. Asa cum era de asteptat, desi LEGE este, Consiliul Judetean din nou a fost prins total nepregatit, cel putin asa reiese din declaratii si… solicitari de bani. Reamintim ca printre declaratiile optimiste ale asa-zisilor politicieni, reprezentanti (sefi) ai Consilului Judetean sau parlamentari de Brasov, nu-i mai numim (nu merita, tin doar locul ocupat) declarau ca terenul va reveni pana la sfarsitul lunii iunie 2015. A revenit in octombrie si tot asa de pregatiti sunt ca-n vara, adica… deloc.

Deputatul Mihai Donţu, suferă, solitar si intelegator alaturi de sefii liberali din CJ BrasovMIHAI DONTU
Interpretand negativ termenul de preluare (nu am auzit sa fi predat vreodata CINEVA, CUIVA, terenul AEROPORTULUI), plin de compasiune dl Dontu deplange această procedură, care este extrem de laborioasă şi e greu de crezut că se poate finaliza în termen. Asa explica alesul brasovean greutatea procedurii:
„Legea, aşa cum a fost ea votată, prevede ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare, să fie semnate protocoalele privind transferul terenului de la Institutul Cartofului la Consiliul Judeţean Braşov, însă această procedură este extrem de laborioasă şi nu cred că se poate finaliza în acest termen. Apoi, vor trebui emise noi autorizaţii şi avize de construire pentru continuarea aeroportului, pentru că vorbim de un teren care, potrivit actului normativ, a fost predat pentru prima oară, deşi acelaşi lucru s-a întîmplat şi în 2009“…conchide „complexitatea” procedurii Mihai Donţu. În afara de preocuparea legata de termenul în care va trebui să se încadreze pentru preluarea terenului, Mihai Donţu atrage atenţia şi asupra costurilor pe care le-ar presupune noile documente necesare pentru avize şi autorizaţii.

CJ ESTE! Finantare NU ESTE!
Cu cat s-a furat, se facea si aeroport si se finaliza Ocolitoarea si cate si mai cate…

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au estimat deja că numai pentru elaborarea documentaţiei, ar fi nevoie de aproximativ trei milioane de euro. Cine a inventat atat birocratie? EI, politicienii ! Tot ei se plang, incercand sa-si motiveze neputinta. Credem ca exagereaza, asta pentru ca nici-un document esential nu si-a pierdut valabilitatea. Daca DA sa o spuna! Ce anume nu mai este in regula de costa atatea milioane de euro. De aceasta data vom sta cu ochii pe ei!
Tot săptămâna trecuta, într-o conferință de presă, deputatul dr. ing. Emil Niță a declarat că proiectul poate fi terminat doar dacă există consens: „Toți actorii implicați în realizarea acestei investiții trebuie să renunțe la orgoliile politice și la obiceiul de a aștepta luarea unei decizii pe care să o posteze apoi pe paginile de socializare. Dacă nu va exista un consens, lucrările nu vor fi terminate nici în 10 ani”, a afirmat plin de convingere Niță.EMIL NITA dr. ing.
El a mai spus că Primăria Brașov și administrațiile județene din Brașov, Covasna și Harghita ar trebui să se așeze la masa negocierilor, pentru a împărți suma necesară finalizării lucrărilor: „Ar mai fi nevoie de 52 de milioane de euro, care pot fi împărțiți între autoritățile locale din cele trei județe. De asemenea, se pot căuta modalități legale prin care să poată fi implicat și Guvernul, dar pot fi atrase și finanțări private. Eu cred că dacă acest proiect va fi tratat cu seriozitate și responsabilitate, în patru ani, începând din 2016, va fi terminat”.
Dle dr. ing. Nita!!! Toti, absolut toti cei care au fost nominalizati de augura dvs „trompeta” sunt de peste un deceniu la aceeasi MASA (Act de asociere, Statut AIBG etc), si cam pe aceleasi functii! Doar ca cineva a blocat pana la urma totul, furand pe rupte chiar si din acest Proiect.
Deputatul Emil Nita, mare PATRON, desi a fost prefect, consilier judetean si parca si consilier local, tot nu a inteles ca realizarea unui Aeroport fara un OPERATOR care sa stie ce are de facut (sunt foarte putini pe Terra care se pricep) degeaba are pista, aerogara, gard etc. si chiar daca arati mandatele de parlamentar sau functiile detinute degeaba – tot nu zboara vreun avion.

Vlad T.

Nota redactiei
In foto1,  terenul pentru aeropor,t asa cum arata in in anul 2009.

COMENTARII

  1. ASTIA FOLOSESC PROIECTUL AEROPORT DOAR PENTRU CAMPANIE ELECTORALA SI SA PROSTEASCA BRAOSVENIUI. TOTI SUN NISTE NEICA NIMENI PUSI PE CAPATUIALA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.