În sfârșit o lege cu prevederi clare – cei care refuză un...

În sfârșit o lege cu prevederi clare – cei care refuză un loc de muncă nu mai primesc ajutor social!

0 117
Miercuri a fost promulgată  Legii 416/2001 (cu toate modificările aduse) privind venitul minim garantat, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat. Conform noilor prevederi, o persoană care refuză un loc de muncă oferit pierde dreptul la ajutor social.

„(7) Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social. (8) În situaţia prevăzută la alin. (7), familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social”, prevedere articolul 15 al Legii promulgate de șeful statului.O altă modificare prevede că persoanele care primesc ajutor social trebuie să facă muuncă în folosul comunității, în cuantumul banilor primiți.Bursa locurilor de munca

„Pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una sau mai multe persoane majore apte de muncă, raportat la cuantumul ajutorului social din familia beneficiară, au obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii”, potrivit textului Legii promulgate.
Sigur această lege nu va rezolva lipsa fortei de munca în economia românească, dar sigur nu se vor mai risipi atât de mulți bani pe …asistență socială.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.