Lege antiexod

Lege antiexod

0 193


Ministrul sanatatii noastre fizice a constatat ca in tara avem prea putine cadre medicale.????? Si asta pentru ca exodul masiv al acestora spre strainataturi cu bani mai multi este in crestere. Numai anul acesta s-au inregistrat deja 2500 de cereri pentru certificate de conformitate care inlesnesc plecarea spre tari mai calde financiar.


Pentru stoparea exodului, proiectul de lege prevede ca solicitantul unui certificate de conformnitate sa poata pleca din tara in meseria sa daca achita dublul costurilor perioadei despecializare.


Parerea mea este ca statul nu prea va putea opri exodul prin aceasta lege, caci la studiul medicinei, datorita si duratei, si a altor pretentii, se duc in general copiii din familii cu oarece dare de mana, care la o adica vor plati taxa impusa de lege. Asa ca ramane banul incasat in contul unui buget foarte flamand, iar noi, pacientii, vom fi tot mai mult neglijati in ce priveste asistenta medicala gratuita. Medicii de prin policlinici si spitale au in majoritate cabinete particulare si nici in cot nu-i mai doare de indatoririle pentru care primesc de la stat cam cat de-un mizilic. Ce sa mai zicem de soarta mediului rural ?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.