Lectura in hamacuri la Casa Baiulescu

Lectura in hamacuri la Casa Baiulescu

0 889

Spatiul verde din curtea Casei Baiulescu a fost pentru trei ore locul perfect pentru lecturat. Cativa brasoveni amatori de lectura intr-un spatiu neconventional au citit joi seara in hamacuri. Activitatea a fost organizata de Biblioteca Judeteana cu scopul de a readuce in atentia locuitorilor de la poalele Tampei cartile si cititul

Spatiul verde din curtea Casei Baiulescu a fost pentru trei ore locul perfect pentru lecturat. Cativa brasoveni amatori de lectura intr-un spatiu neconventional au citit joi seara in hamacuri. Activitatea a fost organizata de Biblioteca Judeteana cu scopul de a readuce in atentia locuitorilor de la poalele Tampei cartile si cititul, in detrimentul noilor tehnologii.
Participantii si-ar dori ca aceasta oferta culturala sa fie promovata si in parcurile din municipiu. Manifestarea sprijina candidatura Brasovului pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.

Clasica lectura a fost lasata in urma, in favoarea tehnologiilor IT. Generatiile tinere s-au dezobisnuit sa invete de pe suportul de hartie, care se inmagazineaza mult mai bine si dezvolta creativitatea si vocabularul. Actiunea „Citind in hamac” are rolul de a sensibiliza brasovenii in privinta cititului. Joi seara, intre orele 17.00 si 20.00, cativa brasoveni interesati de manifestarea culturala au venit sa lectureze si in acelasi timp sa se relaxeze.lectura hamac1

Biblioteca Judeteana „George Baritiu” a mai organizat astfel de lecturi publice in spatii neconventionale – parcuri, spitale de copii, cabinete stomatologice. Cartile alese au fost din toate genurile si pentru toate varstele – o adevarata biblioteca pentru toti, in aer liber.

O idee care le-ar surade brasovenilor este aceea de a amenaja in parcuri hamacuri, unde oamenii s-ar putea delecta cu o carte buna, intr-un ambient placut.

Biblioteca Judeteana „George Baritiu” sustine prin aceasta activitate candidatura Brasovului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.