Lectii anti-tero la Saguna

Lectii anti-tero la Saguna

0 132

SRI se deschide publicului larg si se apleaca sa stea de vorba cu cetatenii de rand.


Acest serviciu incearca, prin actiunile pe care le intreprinde, sa se deschida catre cei in serviciul carora este. In acest sens, reprezentantii Serviciului Roman de Informatii le-au vorbit liceenilor despre terorism. Fiind o problema stringenta a societatii in care traim, se impune o educare a populatiei si o constientizare a unui pericol care, din pacate, uneori este iminent.


Acestia au tinut zilele acestea primele lectii de acest gen liceenilor Colegiului National “Andrei Saguna”. Temele abordate in discutia libera dintre SRI si liceeni au fost: eroismul;, patriotismul si terorismul. Acest program face parte dintr-o cmapnie initiata inca de acum doi ani, “Terorismul de langa noi”, care are ca stop promovarea culturii de securitate.


Colonelul Radu Voroneanu, comandantul Sectiei Judetene de Informatii Brasov le-a explicat elevilor: „Terorismul este o realitate si nu o fictiune, un pericol caruia trebuie sa-i acordam toata atentia. Din 1960, de cand au aparut primele actiuni teroriste, Europei i-au fost pricinuite numeroase pierderi. Traim intr-un mediu care nu este lipsit de conflicte si care implica o reactie din partea tuturor statelor de pe Glob, inclusiv a Romaniei”.


Reprezentantii SRI isi vor continua campania de informare si in alte licee: Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil” si Colegiul „Radu Negru” din Fagaras.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.