Lectii after-school in Brasov

Lectii after-school in Brasov

0 116

Multi dintre elevi petrec cateva ore bune din zi la scoala, dupa care, ajung acasa si se apuca de teme. Unii dintre ei, mai putin constiinciosi si nesupreavegheati de parintii prea ocupati ca sa mai poata avea grija si de odrasla lor, nu reusesc intotdeauna sa scrie si sa invete ce li s-a dat de catre profesori. Pentru a veni in ajutorul elevilor, dar si in ajutorul parintilor care nu au timp de temele copiilor lor, a fost inventat un program de lucru “dupa ore”. Acest program “after-school” se desfasoara in spatii special amenajate in care elevii isi petrec timpul dupa scoala. Ei sunt implicati in activitati recreative, isi fac temele sau citesc, iau masa, etc., intr-un cuvant isi petrec timpul intr-un mod constructiv.


In orasul nostru, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brasov desfasoara in interiorul cladirii liceului un astfel de program, in care “invataceii” din clasele primare isi fac temele la scoala. Spatiul a fost inchiriat de o firma privata care contra cost, pentru o taxa de doar cinci lei, elevii mai petrec inca 4 ore in plus la scoala. In aces timp, ei isi pot face temele indrumati si supravegheati fiind de catre profesori si psihologi scolari.


Avand in vedere ca parintii multora sunt plecati in strainatate sa munceasca, elevii aflati in aeasta situatie au prioritate. Pentru acestia in special a fost creat acest “camin” in liceul mentionat mai sus.


„Deocamdata, de serviciile internatului beneficiaza 22 de elevi ai caror parinti sunt plecati in strainatate. Urmarim ca la anul sa implementam proiectul in forma institutionalizata, mai ales ca, de la demararea lui am reusit sa reducem pana la 2% abandonul scolar. De curand, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a cerut institutiilor de invatmant statistici cu privire la situatia elevilor cu ambii parinti plecati in strainatate. Colegiul «Mircea Cristea» are 1.620 de elevi dintre care 83 au ambii parinti plecati in strainatate. MECT face studii in vederea trasarii strategiilor programelor ce ii vizeaza pe acesti elevi”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”, Dorel Agache.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.