Leacuri populare pentru RANI sau ECZEME

Leacuri populare pentru RANI sau ECZEME

0 447

Abcese, rani infectate


·        Ziua se puneau peste rana mai multe foi albe de ceapa, coapte in cuptor pana cand se ingalbeneau. Se lega ceapa cu un pansament care s-o tina fixa pe locul afectat. Ceapa ajuta sa se matureze abcesul. Seara, se desfacea pansamentul si se punea in locul cepei o turta facuta din ceapa rasa proaspata, amestecata cu untura si faina alba de grau. Peste aceasta turta se puneau frunze de podbal si apoi se lega cu pansament. Dimineata urmatoare se arunca turta si se punea din nou ceapa coapta. In cel mult 2-3 zile, abcesul ceda si durerile dispareau.


·        Se punea pe rana, pe abces, o pruna bistriteana desfacuta, dupa ce i s-a inlaturat samburele. Miezul prunei trebuia sa fie asezat exact peste abces. Peste pruna se punea o bucata de mamaliga calda si apoi se lega strans locul. Se schimba compresa aceasta in fiecare dimineata. Dupa ce se inlatura compresa veche, se spala locul afectat cu aramita (prima tuica, foarte tare, care iese la cazanul de fiert tuica. E atat de tare si de amara, incat nu se bea, se foloseste doar in scopuri medicinale, pentru dezinfectarea unor rani sau pentru ungerea articulatiilor reumatice.) 


 


·        Eczema :In fiecare dimineata, zona eczemei se unge cu un amestec din untura si benzina in parti egale. Dupa ce unguentul intra in piele, cam dupa jumatate de ora, locurile bolnave se ung cu o solutie in parti egale din ulei de floarea soarelui si otet, dupa care se acopera cu un pansament. Dupa amiaza, este indicata o igiena stricta, doar cu apa oxigenata, a fiecarui loc afectat in parte si se aplica niste comprese cu o fiertura din scoarta de stejar maruntita, comprese care se inlocuiesc imediat ce se usuca, chiar si in timpul noptii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.