Leac gasit de un roman

Leac gasit de un roman

0 114

Un bucurestean, profesorul universitar Ion Brad, in varsta de 81 de ani, sustine ca a gasit leacul gripei porcine.
Membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, cercetatorul sustine ca romanii nu vor cadea victime ale teribilei gripe porcine pentru ca vor fi salvati de catina, acele fructe mici si portocalii (culoare naturala, nu politica) ale unui arbust crescand prin apropierea apelor.
Profesorul Ion Brad studiaza de peste 50 de ani proprietatile plantei si spune ca aceasta poate vindeca gripa aviara si porcina, prin intarirea imunitatii.
„Pentru prevenirea gripei porcine trebuie consumate scoarta, frunzele, apoi fructele catinei, care trebuie pasate. Se ia o lingura de pulbere si se amestecã cu 300 de mililitri de apa si se bea, de preferat de dimineata, pentru ca intarzie somnul”, sfatuieste profesorul Ion Brad.
In context se poate arata ca, daca gripa porcina va deveni pandemie, o treime din populatia planetei, respectiv doua miliarde de oameni, va fi infectata, este concluzia unui studiu realizat in Marea Britanie.
Profesorul Neil Ferguson, care face parte din comitetul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a declarat ca, anual, 10% din populatia lumii se imbolnaveste de gripa de sezon. Valul de gripa porcina va fi de trei ori mai rau decat aceasta.
Vestea buna, a mai declarat el, e ca pandemia nu va lua proportiile celei spaniole, din 1918, care a ucis 50 de milioane de oameni. Medicamentele si vaccinurile ar trebui sa reduca amploarea raspandirii virusului, dar, odata cu venirea toamnei, acesta ar putea declansa o epidemie majora.
Sa speram ca pana atunci se va gasi si remediul, cu efect total sau macar cu unul de franare a raspandirii acestui virus curios, dar puternic.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.