„Lazăr a fost procuror, șeful mercenarilor”

„Lazăr a fost procuror, șeful mercenarilor”

0 120

Scuzele  mincinoase ale lui Taica Lazăr, rămân tot un soi de omagii tîrzii aduse fostei Securități…
Loviți de o amnezie sinucigașă, foști și actuali președinți de țară și de partide,  bașca o tîrlă de berbeci civici și de oițe ale Domnului Lenin l-au împachetat pe viermele procuror într-o suavă cămașă de borangic. Nici mai mult nici mai puțin de-ți venea a crede că noul „liberal” si-a castigat la Bruxelles  virtuțile Maicii Tereza, nicidecum cu sacul doldora de malversațiuni abjecte, pritocite vreme de peste o jumatate de secol, de cand tătăne-su era procuror-politruk la Medias-Sibiu!

Performanțele de inceput ale fostului „procuror-turnător”, care prin însăși natura meseriei ulterioare de procuror general, era menit a-și impinge adversarii… spre pîrnaie, nu-si pregatea decat siesi drumul spre o mirobolantă carieră!  Căci  mai mult a …trimis spre mititica, decît a scos – lucru atît de bine făcut încît nu l-a lăsat indiferent nici pe Klaus Iohannis care i-a proptit un fel de “Steaua României” în piept.
Profanarea unui simbol național de către chiar nătocul președinte al țării nu-și găsește scuza ignoranței, atîta vreme cît la acea rușinoasă ceremonie au participat și fostul, și actualul președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, care aveau cum sa știe în ce hazna se scăldase inclusiv eroul neamului de la Procuratura Generală!
Deși și-a dat în gît cu predilecție foștii colegi de la cenaclul scriitorilor de „misive”anonime și nu pe cei de la clubul… civililor,  a abordat și teme majore atunci cînd, călcînd în picioare suferintze măcinate în temnițe comuniste , a asmuțit organele asupra celor care nu „inghitzeau” de fel comunismul !
Așa a traversat marele procuror Augustin Lazăr Revolutia, încercînd să-și smulgă trecutul din ghearele celor cu robă de acuzator…

Culmea ridicolului, aflat într-o zi în pană de mușterii mai de soi, boierul năparlit de azi nu s-a sfiit sa-l scarmene pana si pe-un amărut de la Aiud care, sărmanul martir, nu ghicise cu cine are de-a face….
Căci după  definiția lui Augustin Lazăr  dovada sa proprie de colaborator al Securității se pune la index… numai dacă în dosar lui de procuror există un angajament olograf. Chichirezul acestei stranii propuneri s-a vădit mai tîrziu.
Exact ca în cînticelul de mahala “Am cartofi, dar n-am ulei/De  vrei Lazăr să mă iei?”.
 Deci „angajament” ioc, pentru că pentru procurori … fuseseră șmanglite din dosar de către băieții cu ochi albaștri  să nu le fie de deochi ! 
Are dl. Johannis vreun motiv sa nu ia atitudine impotriva torționarului? …Uite că, vrea-nu vrea, ARE!!
Chiar daca  narcisul răpciugos cu parul vopsit ce se oglindise cu drag în fîntîna Securității n-a semnat direct notele informative, mai grav, el le „facea” pentru martorii mincinosi…
Pentru faptele sale „de arme” în tranșeele comunismului, tanărul procuror Augustin Lazăr a fost uns apoi procuror general tocmai cînd capitalismul  dădea în pârg și scara valorilor morale începuse să pîrîie pana si la Cotroceni !
Creștinește, fostul procuror inchizitor AugustinLazăr trebuia să dea dovadă măcar de oarece milă față de deținuți. Numai că îngerul iertării  absenta pană si de la groapă, atîta vreme cît nu intălnim nici măcar un mugure de căință. 
Scuzele sale mincinoase  pînă la urmă, raman tot un soi de omagii tîrzii aduse fostei Securități…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.