Laudarosenii democrate la sfarsit de an

Laudarosenii democrate la sfarsit de an

0 227

Fara PD n-am fi fost in UE


Acum, ca intrarea Romaniei in UE a devenit o certitudine, care mai de care isi supraevalueaza meritul acestui succes. La sedinta de luni a Biroului Permanent al PD, liderul Emil Boc si-a ridicat in slavi ministrii sai democrati si a declarat ca fara ministrii Vasile Blaga si Monica Mocovei, Romania nu era astazi in UE. Dar, ca sa nu se supere, Boc a amintit si de Anca Boagiu, ale carei eforturi au fost, de asemenea, apreciate.


„Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, chiar daca unii spun ca ne laudam. Fara Vasile Blaga si Monica Macovei nu eram astazi in Europa. Fara eforturile facute in domeniile Afaceri interne si Justitie, Romania ar fi avut astazi o problema. Nu minimalizam eforturile depuse de alti ministri ai Cabinetului, cum ar fi ministrul Integrarii, dar trebuie sa dam Cezarului ce este al Cezarului” a declarat Emil Boc.


In cadrul unui bilant de sfarsit de an al ministrilor PD, Boc a mai spus ca, in domeniul Educatiei, s-a trecut de „bariera psihologica a celor 5% din PIB”, liderul democrat evidentiind si mai multe „succese sociale” in domeniul protectiei familiei si a pensionarilor, aceste obiective fiind considerate atinse de catre democrati. Cum ar fi: alocatiile pentru elevii bursieri, indexarea pensiilor, acordarea sumei de 200 de euro pentru cei care se casatoresc prima oara, acordarea, de la 1 ianuarie 2007, a tichetelor de cresa si a unui trusou-bebe. Boc a mai subliniat „majorarea pentru prima oara”, de la 300 la 500 de lei, a transelor de venit ale ajutoarelor de caldura.


Ca sa nu cada in dizgratia alegatorilor, Boc a anuntat ca in 2007 PD va continua o politica sociala. Potrivit acestuia, democratii vor ca in 2007 sa „ii lase pe altii sa se certe”, ramanand „departe de disputele politicianiste si aproape de cetateni”.


Liderul pedist a anuntat intentia de infiintare a unui Institut de Studii Populare, care va studia si va prezenta o serie de politici populare in domeniul social-economic.


?


Udrea, sefa peste organizatiile din teritoriu


La aceeasi sedinta a fost stabilit si domeniul asupra caruia va patrona secrtarul executiv PD Elena Udrea: relatia dintre conducerea de la centru a Partidului Democrat si filialele PD din teritoriu.


Udrea a subliniat ca a optat sa se ocupe, in calitate de secretar executiv, de domeniul cancelariei si al organizatiilor din teritoriu, desi versiunea presedintelui PD Emil Boc era cancelarie si egalitate de sanse. Initial, pentru Udrea se vehiculase domeniul relatiilor internationale, dar acesta i-a revenit euroobservatorului Roberta Anastase.


Fost consilier de stat la Palatul Cotroceni – unde a condus cancelaria prezidentiala, a marturisit ca s-a dus mai devreme la sedinta de azi „ca sa inceapa cu dreptul” drumul pe care i-l deschide functia de secretar executiv al PD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.