Latina nu este o limba moarta

Latina nu este o limba moarta

0 109

Dimpotriva, este limba unei culturi care va supravietui oricarui context. Este convingerea participantilor la Ziua internationala a latinitatii sarbatorita pe 15 mai la Brasov de cele trei colegii centenare brasovene, Saguna, Unirea si Mesota. Proiectul „Badea Cartan si revelatia latinitatii” a celebrat figura luminoasa a taranului din Cartisoara, care a mers pe jos pana la Roma si a ramas definitiv in istorie.
Parteneriatul SUM, format din Colegiile Andrei Saguna, Unirea si dr Ioan Mesota a fost infiintat acum 4 ani de catre profesoara de latina care preda la toate cele trei institutii. Manifestatia, ajunsa la a 4-a editie, celebreaza figura lui Badea Cartan, taranul din Cartisoara ramas in istorie pentru ca a luptat, prin puterea cartii si invataturii, pentru independenta romanilor din Transilvania.
Proiectul „Badea Cartan si revelatia latinitatii” a inclus mai multe etape, printre care si o vizita in Italia, la Columna lui Traian.
Multi spun ca limba latina este o limba moarta, insa sunt si mai multi sunt
Proiectul „Badea Cartan si revelatia latinitatii” a inclus si lansarea volumului Badea Cartan, dedicata figurii celebrului taran care s-a luminat prin invatatura.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.