Laszlo Borbely indragostit de TAXA AUTO

Laszlo Borbely indragostit de TAXA AUTO

0 96

Contaminarea in Guvernului Boc cu virusul – incalcarii, sidarii si neaplicari legi s-a extins la aproape toti ministri. Ultimul contaminat ministrul Mediului Laszlo Borbely – „nu se vor returna banii incasati pe taxa auto prin Ordonanta din 2008”.
Banii colectati pentru taxa auto pe baza Ordonantei din 2008 nu vor fi returnati, a declarat, luni, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.
(…) Vreau sa va anunt ca nu renunt la ea /taxa de prima inmatriculare, n.r/. Speta /hotararea Curtii Europene de Justitie din 7 aprilie 2011, n.r./ se refera la ordonanta veche din 2008. Noi am finalizat ordonanta din decembrie impreuna cu comisia Uniunii Europene. In doua saptamani vom vedea daca e nevoie sa modificam ordonanta sau nu. Sunt procese pe rol. Acolo unde sunt procese se deruleaza mai departe. Nu se vor returna banii. Cine nu e multumit, poate sa mearga si sa dea in judecata statul. Eu cred ca aceasta taxa este legala si vom merge mai departe pentru ca poluatorul trebuie sa plateasca’, a afirmat Borbely.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene /CEJ/ a anuntat, in data de 7 aprilie a.c, intr-un comunicat de presa, ca taxa pe poluare instituita prin reglementarea romana si care se aplica vehiculelor cu ocazia primei lor inmatriculari in acest stat membru este contrara dreptului Uniunii Europene.

Comunicatul de presa se refera la hotararea CEJ in cauza C-402/09 Tatu/Statul roman prin Ministerul Finantelor si Economiei si altii, cauza referindu-se la o situatie din anul 2008.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.