Lasitate sau fitze calculate la Basescu?

Lasitate sau fitze calculate la Basescu?

0 101

Dupa cum a declarat recent, presedintele Basescu conditioneaza candidatura pentru un nou mandat de prezenta sau disparitia crizei din Romania.
La prima vedere pare un gest de lasitate, adeptii acestei idei motivandu-l cu scaderea vertiginoasa in sondaje, care pare sa bage spaima intr-un insucces in mintea de vesnic invingator a lui Basescu. Si s-ar putea ca insusi presedintele, intre doua gustari lichide, sa-si dea seama de incapacitatea sa in a redresa situatia catastrofala in care se balaceste tara. Ca in cazul unui cutremur sau al unei inundatii, omul isi ia jucariile mai pretioase si o intinde. Sau ca in cazul sobolanilor parasind nava care se scufunda si care iau cu ei izul teribil al calei.
Pe de alta parte il stim pe Basescu politician din instinct, mai putin din inteligenta sau studii in domeniu. Si mai stim ca isi adoarme adversarul, dupa care il loveste cand acesta isi aseaza burta la soarele victoriei. Si de aceea ramanem curiosi la urmatoarea miscare, mai ales ca Basescu este si un trisor. El nu este capabil sa joace sah, ci ii trage cu pocherul, tinand asi prin maneca.
„Daca ne vom intalni sau nu la anul in aceeasi formula depinde de criza. Tocmai de aceea mi-am asumat ca cel mai important target al meu sa fie diminuarea efectelor crizei. Deci, depinde de criza”, a declarat Traian Basescu.
Hai sa fim seriosi! Il doare-n cot pe Basescu de criza! Si pe deasupra mai face si pipi pe sondajele necomandate de PD-L. Va avea el grija, la timpul potrivit, sa provoace, cu aceasta arma vicleana, inflatie de procente in favoarea sa, influentand alegatorii impresionabili la tinichele proaspat frecate ca sa luceasca sa ia ochii.
Oricum, marea batalie va incepe dupa europarlamentarele din 7 iunie, in raport de rezultatele acestora alegandu-se viitoarele arme si strategia folosirii lor.
Ultimul racnet in praf de zvonuri basesciene: Emil Boc numit rezerva de candidat la prezidentiale, pentru ca lui Basescu incep sa-i bataie oasele tot mai tare de frica unui esec, asa ca de ce sa piarda el, cand poate pierde altul, in speta de fata catelusul ascultator Emil Boc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.