Laptopuri ecologice

Laptopuri ecologice

0 69

In ultimii ani, mediul inconjurator a inceput sa devina un subiect tot mai discutat. Ecologistii recomanda si militeaza pentru folosirea masinilor ecologice, precum Toyota Prius, si chiar a produselor bio-degradabile.
Ingrijorati de efectul produselor electronice asupra mediului, companiile producatoare au inceput sa se orienteze si pe produse mai ecologice.
Cei care doresc sa sustina cauza si sunt pe punctul de a achizitiona un laptop pot alege acum unul “eco – friendly”.
Cel mai inedit lucru in legatura cu acest computer este carcasa de bambus pentru laptop-urile Asus. Interiorul lui este de asemenea schimbat. Toate componentele de plastic sunt etichetate si reciclabile, iar acestea nu sunt vopsite in niciun fel.
Arata de parca ar fi gata de dezasamblat in orice minut pentru o schimbare de componente, chiar la domiciliu si sunt programate sa apara pe rafturile magazinelor in urmatoarele saptamani.
Dupa ce un test a aratat ca laptop-urile fabricate de cei de la Sony sunt cel mai putin ecologice, acestia s-au gandit sa intoarca roata si sa lanseze o serie Vaio mai prietenoasa cu mediul. Cu toate acestea, seria Vaio FZ Graphic Splash Eco a fost echipata cu o baterie reciclabila, iar 1% din vanzari vor ajunge intr-un fond pentru protejarea mediului.
Doritorii trebuie sa scoata din buzunare 1.400 de euro pentru un astfel de laptop si pot alege intre o carcasa cu imprimeuri – de la leopard, ocean, petale de trandafir sau pur si simplu negru, pentru conservatori.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.