Laptopuri de la stat pentru elevi si profesori

Laptopuri de la stat pentru elevi si profesori

0 55

Elevii de clasa a IX-a si profesorii din cadrul unitatilor liceale si profesionale de stat vor beneficia, incepand cu anul scolar 2008-2009, de laptopuri, care vor fi achizitionate de institutiile de invatamant din fonduri alocate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Suma maxima alocata pentru achizitionarea unui laptop va fi de 400 de euro. In acest an, numarul beneficiarilor este estimat la 300.000. Programul va fi aprobat prin ordonanta de urgenta si se va desfasura pe o perioada de patru ani.
De acest program vor beneficia elevii care nu au primit in anii trecuti prima de la stat pentru achizitionarea unui calculator si profesorii care nu au fost dotati cu laptopuri pana in prezent.
Calculatoarele vor fi achizitionate de institutiile de invatamant si vor fi inregistrate in evidentele acestora, urmand sa fie predate elevilor sau tutorilor acestora pe baza de proces verbal. La absolvirea invatamantului liceal sau profesional laptop-ul va fi scos din evidenta institutiei si predat elevului.
In cazul in care un elev se va tranfera la o alta unitate de invatamant decat cea de la care a primit laptop-ul, acesta trebuia sa predea calculatorul urmand sa primeasca un alt laptop de la unitatea la care se tranfera.
Incepand de anul viitor, necesarul estimat de calculatoare tip laptop se va stabi de catre fiecare unitate de invatamant, sa va aviza de catre inspectoratele scolare judetene, care vor solicita Ministerului Educatiei pana in data de 15 februarie a fiecarui an, alocarea sumelor in vederea achizitionarii de calculatoare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.