Lapte nebaubil, corn tare si mar ioc

Lapte nebaubil, corn tare si mar ioc

0 86
Nu se astepta nimeni sa curga lapte si miere dar copiii sperau ca vor avea macar mere.
Cu numai 5 zile inaintea inceperii anului scolar, Guvernul Ponta a anulat licitatiile incheiate de primarii pentru marul zilnic destinat elevilor si a mutat grija contractelor la consiliile judetene. Daca marul nu va ajunge pe bancile scolarilor brasoveni inainte de luna decembrie, Consiliul Judetean a dat deja gres cu celelalte produse de care s-a ocupat: ambalajele de lapte nu se pot deschide iar cornurile sunt tari.
Dupa ce anul trecut copiii din judet au fost privati de lapte si corn, anul acesta licitatia organizata in iulie a fost contestata. Pana in 24 septembrie, cand va fi organizata o noua licitatie, Consiliul Judetean a negociat pentru 2 luni furnizarea produselor cu doua firme specializate. Laptele si cornul au ajuns in scoli, insa ambalajul laptelui nu a trecut proba la clasa, unde invatatoarele vor propune parintilor sa ia laptele acasa.
Vicele CJ Mihai Pascu, spune ca a auzit de aceste probleme de la directorii unor scoli, dar pretinde ca in momentul achizitiilor s-au prezentat mostre si s-au facut demonstratii de deschidere a recipientului de plastic si nu au fost probleme.
Pentru ca gustarea elevilor sa fie compromisa total, nici cornurile livrate nu sunt dintre cele mai proaspete, chiar daca sunt in termen de garantie.
Daca laptele si cornul au ajuns, de bine de rau, pe bancile celor mici, fructele au avut alta soarta. Desi primaria Brasov avea toate procedurile finalizate, contractul incheiat si ar fi putut livra merele inca din prima zi de scoala, Guvernul a dat o ordonanta cu numai 5 zile inainte de inceperea anului scolar prin care trece grija incheierii contractelor in ograda consiliilor judetene:
Merele nu vor ajunge pe banci inainte de sfarsitul lunii noiembrie dar pana atunci elevii mai au de rontait la cornuri tari si de mosmondit la pungile de lapte buclucase.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.