Lapte gros, jocul alegerilor

Lapte gros, jocul alegerilor

0 65

Nu s-a remarcat indeajuns faptul ca Ziua Copilului a avut tristul ghinion de a fi strivita intre prestatiile politice din campania oamenilor mari. Ultimele eforturi disperate de a convinge electoratul si primele dezamagiri crunte ori efuziuni mai vesele au strans intre ele spatiul de o zi dedicat inocentei. In joaca lor, ce imbraca uneori aspecte grotesti, maturii n-au gasit suficiente argumente pentru a sustine plasarea alegerilor intr-o alta zi decat cea de 1 Iunie.
Daca ar sti sa poarte ranchiuna, cei mici ar avea din plin ce sa le reproseze politicienilor. Pe langa miile de situatii in care omul politic ar merita macar tras de maneca de tanci, in chip de socoteala pentru indiferenta cu care-i trateaza in proiectele lor, pustanii si pustancele mai au un motiv sa-l urasca.
Ca si cand l-ar fi chinuit remuscarile pentru sacrificiul de 1 Iunie, politicianul se comporta de p-arca ar vrea sa-si mai spele pacatul. De la lideri babani pana la trepadusi strecurati si ei pe liste in graba redactarii buletinelor de vot, unii au fost mai infantili ca altii asteptand rezultatul alegerilor.
Nu stiu daca cei mici s-au simtit maguliti ca cei mari le-au maimutarit pentru o zi purtarile. In locul sotroanelor si al desenelor pe asfalt, am avut arhitecturi de aer pe care catindatii si sefii lor de la partid le-au desenat cu ochii umezi si inchisi. Altii i-au deschis, dar au deschis si gurita pentru a anunta altceva decat ziceau numaratorile, mintind cu inocenta infantila. Mircea Geoana, bunaoara, se felicita pentru victorie, ca un copil poznas care-si ascunde la spate mainile murdare de urmele infrangerii rusinoase. Si lui Vasile Blaga i s-a parut ca turul doi la Bucuresti va fi o formalitate, cand de fapt il asteapta infruntarea cu electoratul lui Oprescu + votantii PSD la vedere + simpatizantii PNL. La Brasov se vorbea de turul doi la primar cu o convingere vecina cu inconstienta.
Copiii ar fi sarit probabil coarda de ziua lor. Cei mari au ales sa sara calul.
Dar jocul cel mai vizibil facut de toti politicienii, indiferent de culoarea politica si de scorul inregistrat de candidati a fost altul. Reinviat si el din lumea copilariei. Penelisti, pesedisti, pedelisti, pecei, udemerei, etc au s-au napustit de-a valma la lapte gros, meleul acela ca la rugby, cand ne aruncam pe rand unii in carca celorlalti, chiuind de fericire.
De ce lapte gros? Pentru ca la urne s-au muls voturile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.