Lant de copii in Piata Sfatului

Lant de copii in Piata Sfatului

0 95

Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Directia Regionala de Posta Brasov si „Asociata Viva la Musica”, au incercat sa intre in Cartea Recordurilor cu cel mai lung lant uman din lume, format doar din copii.
Organizatorii spun ca acesta este al doilea record mondial reusit de copiii brasoveni, dupa cel din decembrie 2008, cand au trimis in Laponia cea mai lunga scrisoare catre Mos Craciun.
Peste 4.000 de copii de gimnaziu si liceu s-au adunat in Piata Sfatului din Brasov, copiii fiind elevi de la toate scolile si liceele brasovene, sperand sa intre in Cartea Recordurilor.
„Noi am dat 4.000 de tricouri, dar au fost mai multi copii. Toata activitatea a fost filmata si din Piaþa Sfatului, si din elicopter, iar toate filmarile vor ajunge la Cartea Recordurilor. Pe baza materialelor trimise de noi, vor decide in urmatoarele zile daca este un record”, a spus Gabriela Botici, reprezentant al Directiei Regionale de Posta Brasov.

Din informatiile pe care le au organizatorii, actiunea ar trebui oricum sa intre in Cartea Recordurilor, deoarece nicaieri in lume nu a mai fost format un lant uman alcatuit exclusiv din copii. Formarea lantului a pornit din jurul fantanii arteziene din Piata Sfatului, copiii scriind cu litere uriase „Discover Romania”, lantul coborand apoi pe strazile Republicii, Michael Weiss, au inconjurat Biserica Neagra, lantul repetandu-se de cateva ori pe acelasi traseu, pe mai multe randuri.
„Vrem sa avem cel mai lung lant, dar cu cei mai multi copiii si nu pe lungime. Am vrut ca elevii sa fie in siguranta, iar suprafata pe care s-a desfasurat actiunea a fost una destul de mica. Vrem ca, mediatizand acest eveniment, copiii din toata lumea sa afle despre noi, despre Brasov, si sa vina sa descopere orasul nostru”, a mai spus Gabriela Botici.

Toti copiii participanti au spus ca spera ca actiunea lor sa intre in Cartea Recordurilor, pentru a fi cunoscuti in lumea intreaga. Daca recordul va fi omologat, toti participantii vor aparea intr-un filmulet care va fi postat pe Youtube.
Si uite ca in Romania se mai stabileste un record. Dar, in timp ce in alte parti mai intai este treaba si pe urma distractia, noi stabilim tot felul de asemenea recorduri – vezi si chestia cu torturi, tocane sau carnati, etc, – si tara se duce de rapa.
Si este pacat ca aceste recorduri ajung sa fie doar praf in ochii oamenilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.