Lansarea proiectului de colectare selectiva a deseurilor

Lansarea proiectului de colectare selectiva a deseurilor

0 160

Vineri, 21 septembrie 2007, la orele 11.00, primarul George Scripcaru si Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, vor lansa campania de constientizare a populatiei asupra importantei colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice (DEEE), Brasovul fiind ales ca oras pilot in aceasta campanie. Dupa finalizarea acestui proiect, experienta Brasovului va fi replicata la nivelul intregii tari.


Conform directivelor Uniunii Europene, la care Romania este semnatara, este obligatorie colectarea selectiva a DEEE-urilor.


Costurile totale ale campaniei se ridica la suma de 85.000 de Euro, finantata din fonduri de la Uniunea Europeana, prin Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.


Parteneri in cadrul acestui proiect sunt organizatiile colective de gestionare a deseurilor de echipamente electrice? si electrocasnice din domeniu IT (ECOTIC), din domeniul aparatelor electrocasnice (CECED) si al echipamentelor de iluminat (RECOLAMP), care dupa finalizarea campaniei, vor pune la dispozitia operatorilor de salubrizare containere si dotari pentru colectarea acestui tip de deseuri.


Municipalitatea a impus operatorilor de salubritate sa isi creeze centre de colectare a DEEE-urilor, astfel ca, in prezent, la nivelul municipiului Brasov functioneaza doua centre de colectare (pe str. Mica nr. 21 si Soseaua Cristianului nr. 13).


Pentru viitor, autoritatile isi propun, ca impreuna cu operatorii de salubrizare, sa gaseasca o solutie pentru colectarea periodica a DEEE direct de la populatie.


?


?Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.