Lansare de carte juridica la „St. O. Iosif”

Lansare de carte juridica la „St. O. Iosif”

0 109

?


Vineri la Libraria „St. O. Iosif” a fost ziua lansarilor de carte pe teme juridice. Autorii cartilor lansate, trei judecatori cu o mae experienta juridica administrativa si didactica, sunt Roxana Maria Trif, Daniel Marius Cosma si Radu Gheorghe.


Roxana Maria Trif, doctor in stiinte juridice prupune cititorilor, specialistilor si studentilor un volum intitulat „Desfacerea casatoriilor prin divort si partajul bunurilor comune ale sotilor”. Lucrare adresata in mod egal atat marelui public cat si specialistilor sau studentilor.


Dr. Daniel Marius Cosma, vine in atentia publicului cu o aparitie extrem de pretioasa, intitulata „Cartea Funciara”. In acest timp destul de zbuciumat, in care restructurarea este inca o teza in actualitate, in care reformele in domeniul funciar sunt in derulare, lucrare publicata va fi de mare ajutor multor romani. Sa reamintim ca pe intreg teritoriul national s-a renuntat la vechiul “Registru de incriptiuni si transcriptiuni” (zona “vechiului” regat) si a fost introdus sistemul de evidenta in domeniul prin Cartea Funciara (CF).


Dr. Radu Gheorghe, provoaca atat mediul didactic cat si pe specialisti cu „Masurile preventive in procesul penal roman”. Domeniul juridic, a fost si ramane zona in care schimbarile au fost cele mai mari si mai dese, din tot ce reprezinta Reforma in Romania.


Intre arestarea preventiva si dreptul la libertate, ?autorul demonstreaza experienta acumulata in atmosfera de multe ori criticata a tribunalelor din Romania. Autorul, cu o practica?in domeniul care mullti si-ar dori-o,?demonstreaza ca noul si vechiul in domeniul juridic pot “coabita” inca multe secole.


Cu o legislatie in care legea noua nici nu se publica bine in Monitorul Oficial si apare deja completarea sau schimbarea, norme sau ordine in aplicare ei sa tii pasul cu noul este chiar o problema, autorii de mai sus ne demonstreaza ca se poate!


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.