Jurnaliştii Dorin Duşa şi Bianca Bucă au oferit un moment de arta de excepţie, cu ocazia lansării primului volum de poezii semnat Dorin Dusa – ”Sete de dor” şi primei expoziţii de artă grafică din Braşov a Biancăi Bucă, o revenire a acesteia în lumea artei grafice, după 15 ani. Evenimentul a avut loc joi, 30 iulie,la Centrul Cutural Reduta din Braşov, pe scena căruia au urcat nu doar autorii celor două momente, ci şi interpreţi de muzică uşoară, precum Gabriela Bejan, Dragoş Popa şi Claudia Miriţescu, ultima fiind și cea care a prezentat întregul eveniment. Momentele de poezie au cucerit publicul, versurile fiind recitate de realizatorul radio Monica Neacşu şi de cunoscutul actor, director al Centrului Cultural Reduta, Marius Cisar. Dubla lansare a beneficiat şi de prezenţa criticilor literari Iulian Cătălui și Virgil Borcan, dar si a renumitului critic de artă şi artist plastic Veronica Bodea Tatulea.

Evenimentul a fost deschis cu un show de artă culinară, oferit de maeştri bucătari, membrii ai Asociatiei Culturale Europa Est Alternativ.

Dorin Duşa este din 1983 absolvent al Institutului Național de Chimie de la Bucureşti. De 22 de ani activează în presă. Cea mai lungă perioadă de timp a petrecut-o la Radio România şi Televiziunea TVS Braşov, locuri în care își desfăşoară activitatea și în prezent, realizând emisiuni sportive, dar și culturale. Volumul de poezii “Sete de dor” marchează debutul său în lumea versurilor. Acesta cuprinde atât poezii de dragoste, cât și pastorale prin intermediul cărora jurnalistul relatează propriile amintiri din copilărie. Verile copilăriei, evocate în poezii, le-a petrecut în satul Voinești – Covasna, un loc unde pădurea și râul își dau mâna, contopindu-se într-o perfectă simbioză.

Bianca Bucă este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Transilvania” Braşov şi a Secţiei de Design Vestimentar din cadrul Şcolii de Arte Braşov. A studiat timp de 6 ani arta grafică în cadrul Clubului Elevilor „Alecu Aslan”, Oneşti. Revine după 15 ani cu o primă expoziție la Brașov, după mai multe expoziţii personale şi colective la Onești şi Slănic Moldova. În perioada 1998 – 2000 a obţinut premii la concursuri naţionale de Ex Libris şi artă grafică și a participat la concursuri internaţionale. De peste 9 ani lucrează în presă. În prezent, este realizator şi producător TV în cadrul Televiziunii TVS Braşov. Printre proiectele de suflet se numără “Fashion Show by Bya” şi transmisiunea internaţională “Braşov – Toscana fără frontiere”, un proiect unic pentru România şi Italia. Activează şi ca designer vestimentar sub denumirea “Bya Fashion”.

Cei doi protagonisti, jurnalistii Dorin Dușa și Bianca Bucă, vor fi prezenți în luna augiust la SIMFEST – Festivalul InternaționalalTeleviziunilor și Producătorilor Independenți de la Târgu Mureș, unde îşi vor prezenta lucrările, fiind făcute demersuri și pentru lansarea acestora în străinătate.

 

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.