Landul Branderburg va avea o reprezentanta in Regiunea Centru

Landul Branderburg va avea o reprezentanta in Regiunea Centru

0 192

Incepand cu aceasta luna, Landul Brandenburg isi deschide un birou de reprezentare in cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala 7 Centru, cu sediul la Alba Iulia. Reprezentarea Landului Brandeburg in Regiunea Centru a fost atribuita, in urma unei licitatii internationale, pana in trimestrul IV 2010, firmei Mancom, administrata de catre doamna Birgit Schliewenz.
Colaborarea ADR Centru cu Landul Brandenburg a inceput in anul 2000, in cadrul Programului Phare 2000 – Coeziune Economica si Sociala. Proiectul de Infratire Regionala s-a numit „Intarirea functiei de coordonare privind elaborarea politicii de coeziune economica si sociala si implementarea acesteia la nivelul Regiunii CENTRU (Constructie Institutionala)“. Acest proiect s-a derulat intre ADR CENTRU si Ministerul Federal al Economiei si Muncii (BMWA) – Cancelaria de Stat a Landului Brandenburg din Germania, cu un buget in valoare totala de 600.000 Euro (contributia UE la bugetul proiectului). Proiectul s-a derulat pe o perioada de 18 luni si s-a incheiat in 13 septembrie 2003. Dupa incheierea acestuia, intre cele doua entitati s-au mai derulat alte proiecte de twinning. Deschiderea primului Birou de Reprezentare a unei regiuni din Romania la Bruxelles a fost unul dintre rezultele de impact al acestei colaborari.
„V-ati castigat, pana in prezent, merite deosebite prin activitatea dumneavoastra plina de abnegatie in slujba adancirii relatiilor de cooperare intre Regiunea Centru si Landul Brandenburg, fapt pentru care va multumesc inca o data. Prin aceasta numire imi exprim speranta ca vom reusi sa implementam semne vizibile ale adancirii relatiilor de colaborare in domeniul economic, al administratiei, pe planul comunelor, scolilor si institutiilor culturale din regiunile noastre,” a transmis Primul Ministru al Landului Brandenburg, domnul Mathias Platzeck, prin scrisoarea adresata domnului Simion Cretu, director general ADR Centru, document prin care a desemnat reprezentantul landului german in Regiunea Centru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.