Landul Brandenburg vine la Brasov

Landul Brandenburg vine la Brasov

0 80

Landul Brandenburg se muta la Brasov! Cam asa stau lucrurile si, se pare, viitorul suna bine pentru orasul nostru, daca tinem cont de faptul ca au venit nemtii sa ne scoata din criza.
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a avut o intrevedere cu o delegatie a conducerii Landului Brandenburg, prezidata de ministrul Economiei si al Afacerilor Europene, Ralf Christoffers.
Din delegatie au mai facut parte Reinhard Oehler – Sef Departament in cadrul aceluiasi minister, si d-na Dr. Birgit Schliewenz – reprezentant oficial al landului in relatia de parteneriat cu Regiunea „Centru” din Romania.
Motivul pentru care a fost organizat acest „sitzung” (germ. intalnire) la nivel inalt, desi local, l-a constituit colaborarea intre cele doua parti in domeniul energiilor regenerabile si reabilitarea centrului istoric.
Pentru ca, in ultima perioada, colaborarea a fost satisfacatoare, nemtii si-au exprimat dorinta de a deschide, in foarte scurt timp, la Brasov, o reprezentanta a acestui land.
In contextul in care Universitatea „Transilvania” din Brasov, in parteneriat cu Primaria, va construi un centru de cercetare in domeniul energiilor regenerabile, ministrul Economiei din Brandenburg si-a aratat disponibilitatea de a intermedia o legatura cu un institut de cercetare din Germania, pentru o colaborare pe termen lung in acest domeniu.
Acest pas de interrelationare brasoveano-german nu poate decat sa ne bucure, daca tinem cont de faptul ca, acum, tot mai multe firme germane isi vor cauta potentiali parteneri de afaceri in orasul nostru si vor aprecia, evalua si lua in considerare piata de investitii autohtona.
„Rolul nostru este acela de-a atrage mediul de afaceri inspre proiectele comune pe care le putem indeplini sau inspre a pune fata in fata investitori germani cu parteneri romani pentru dezvoltarea unor investitii comune pe teritoriul judetului. Brasovul este un judet in care investitiile germane ocupa mai mult decat investitiile tuturor celorlalte tari straine la un loc’’, a declarat in aceeasi ordine de idei, Nicolae Tucunel, presedintele Camerei de Comert si Industrie Brasov.
Mytex.ro

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.