Lana de oaie – o termoizolatie ecologica

Lana de oaie – o termoizolatie ecologica

0 150

Tot mai multi proprietari de imobile au devenit constienti de importanta economisirii energiei termice. Studiile din ultima vreme care militeaza pentru mentinerea unei planete verzi, deci sanatoase, au avut efect, astfel ca fiecare a inceput sa se termoizoleze. Fie ca sunt rezidenti intr-o casa, fie ca au un apartament la bloc, tot romanul vrea sa-si pastreze caldura.
Iata ca solutiile sunt chiar sub nasul nostru, mai exact, in curtile noastre, trebuie doar sa ne dam seama de utilitatea si importanta lor.
Lana de oaie este o inventie geniala oferita de „mama natura” pentru termoizolatie!
Dezvoltarea acesteia a durat cu siguranta cateva milioane de ani. Cu ajutorul spiritului de inventator, un producator german, Alchimea Naturwaren a optimizat din punct de vedere tehnic aceasta baza solida de termoizolatie, rezultatul fiind un material de constructie modern cu caracteristici deosebite.
Chiar daca o toamna ploioasa mareste umiditatea tuturor elementelor de constructie, Alchimea lana® are mereu acelasi randament, o termoizolatie foarte buna.
Prin structura speciala a fibrei, suprafata acestora ramane mereu uscata, indiferent de umiditate. Astfel conductivitatea termica de a-lungul lanii este aproape exclusa. Am supravegheat foarte atent, ca echipamentele noastre speciale sa nu afecteze aceste caracteristici.
Alchimea lana® utilizeaza continutul de umiditate a fibrelor care poate ajunge pana la 25%, ca si inmagazinarea caldurii latente.
Caracteristicile naturale ale lanii ofera alte 3 beneficii determinante:
a) fibrele de lana nu cauzeaza imbolnaviri pulmonare
b) elasticitatea inalta impiedica ruperea fibrelor
c) lana consta din albumina, care nu este atacata de fibrele corpului
Alchimea lana® este pe piata germana de mai bine de 10 ani si a fost foarte bine verificata . Incepand din Decembrie 2003 Alchimea lana® este aprobata oficial ca material de constructii si in toate tarile europene. Din anul 2008 este prezenta si pe piata romana prin intermediul Naturalpaint SRL.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.