Laleaua-i iarba rea, Crinu-i halucinogen

Laleaua-i iarba rea, Crinu-i halucinogen

0 52

Daca Victor Ponta il numea pe Jeffrey Franks premierul Romaniei la ultima intrevedere de la Bucuresti cu maharii FMI, va trebui de-acum sa faca acelasi lucru si cu oficialii Comisiei Europene si Bancii Centrale Europene. Pentru ca eurofinantistii vor dori si ei sa se uite la gradul de indatorare al Romanikai si la deficitul ei bugetar, ca sa se asigure ca cifrele convenite la recenta intalnire de la Bruxelles au fost stipulate prin Constitutie. Iata ca actul fundamental, despre care politicienii romani obisnuiesc sa vorbeasca cu piosenia cu care ar grai despre Tablele Legilor, se va putea – sper – modifica la cererea sefilor de stati europeni reuniti in inima politica si administrativa a continentului pentru a stabili escaladarea crizei. Dar si a apucaturilor politice de a incarca grosier deficitul in campanii electorale de dragul voturilor. Ar fi o premiera la noi ca vorbetii politici sa nu mai poata sa gireze cu bugetul promisiunile desantate pe care le fac diverselor clase sociale in precampanii.
Acelasi subiect razbatea vag de ceva vreme in discursurile oranj ale Puterii, dar au fost puse, cu siguranta, pe seama ipocriziei cu care orice partid aflat la guvernare vrea sa tempereze darnicia adversarilor, de teama ca resursele acestora de mituire a populatiei in pragul urnei sunt mai mari decat poate fi stors bugetul. Se pare ca a avertizarile erau reale si in ton cu austeritatea decretata politica oficiala a Europei.
Dupa ce spuneau deunazi ca stabilirea limitrelor de deficit prin Constitutiei ar fi o prostie uriasa, uselistii se vad nevoiti acum s-o legifereze in Parlament, cu riscul de a se sustrage strategiei Europene de salavare a zonei euro, in care tanjim sa intram. Alde Ponta si Crin vor recurge la o sfortare ideologica ori la o contorsiune logica pentru a impaca capra europeana cu varza mioritica din sistem.
Singur Boc poate sa-i dea inainte cu discursurile despre europenii care sunt mai crizati si mai austeri decat noi, care am avut grija sa ne luam masuri din timp prin taieri, ciuntiri si decapitari de pensii, salarii si organigrame.
Dupa ce si-a facut treaba la Comisia Europeana, Basescu poate colinda nestingherit supermarketurile intru boicotarea prazului si lalelelor olandeze, care ne-au napadit drumul in eurozona. La capitolul ierburi de Olanda, Ponta si Crin se vor droga in continuare cu ceva buruieni mai halucinogene, pentru a-si prelungi reveria guvernarii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.