Lacul Noua cosmeticizat in proportie de 25 la suta

Lacul Noua cosmeticizat in proportie de 25 la suta

0 158

Vara aceasta, Consiliul Local si-a propus sa redea o fata noua lacului din cartierul Noua. Actiunea consta in curatarea lacului de plantele parazite subacvatice care ocupau aproximativ 97% din luciul de apa.
Actiunea a inceput saptamana trecuta si a constat in smulgerea ierburilor din mal, aceasta dupa ce, in urma cu ceva vreme, se incercase, fara prea mare succes, scoaterea plantelor in mod manual. Vestea buna este ca, dupa spusele viceprimarului, Gantz Miklos, deja 25 % din suprafata a fost deja curatata.
„Dupa activitatea desfasurata in ultima saptamana am reusit sa eliberam de acele plante parazite aproximativ 25% din suprafata lacului, asa ca putem spune ca se vad unele rezultate. Continuam sa actionam tot cu cele doua sisteme, alcatuite din ancore, cabluri, intr-un caz si cu o grebla de mari dimensiuni, legata tot cu un sistem de corzi. Daca vom continua in aceasta maniera cred ca lacul isi va schimba radical infatisarea in cateva saptamani”, a declarat viceprimarul in presa brasoveana.
Dupa finalizarea lucrarilor, se doreste ca parcul din zona si malul lacului sa poata constitui o alternativa pe care brasovenii sa o aiba in zilele in care merg la picnic. Se va amplasa mobilier adecvat acestor activitati si se va intretine curatenia zonei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.