La Washington se parafează trădarea definitivă a țării în beneficiul Ucrainei, pusă...

La Washington se parafează trădarea definitivă a țării în beneficiul Ucrainei, pusă la cale de Iohannis

4 48

Fără a consulta măcar Parlamentul României, fără a informa cel puțin opinia publică românească, președintele trădător de țară al României pune securitatea țării la dispoziția Ucrainei, o țară pe cale să fie înfrântă într-un război fratricid cu Rusia.
Cum zelul îi acoperă mediocritatea, lui Iohannis i-au mijit astăzi lămpițele unei sinecuri europene de rangul doi, încurajat fiind de izvorul de decrepitudine de la Casa Albă, Joe Biden, aflat și el în curs de expulzare din președinția SUA de către Donald Trump. Care a reușit doar cu un telefon acum două luni despuierea României de un sistem de apărare antiaeriană vital pentru protejarea românilor de eventuale atacuri aeriene ale Rusiei sau ale Ucrainei, știut fiind că teritoriile din nordul Bucovinei și Maramureșului nu pot fi cedate pe vorbe dictaturii de la Kiev și va exista în viitor o reconsiderare a poziției României față de statul artificial adversar al Ucrainei.
Parafarea unui acord de securitate al României cu Ucraina sub semnătura președintelui Iohannis nu protejează securitatea României ci doar pe cea a Ucrainei, dar consfințește trădările de țară ale fostului președinte Emil Constantinescu, ale fostului ministru de Externe Petre Roman, ale lui Adrian Severin, când au renunțat în scris în 1997 la pretențiile teritoriale ale României față de anexările Ucrainei din vremea lui Stalin, prin Pactul Ribbentrop-Molotov. La acea vreme, adică în 97, Ucraina a protestat în scris față de invitarea României să se alăture Alianței Nord-Atlantice.
Prin semnătura șefului statului român și cedarea sistemului Patriot la presiunea euro-atlanticilor țara este din ce în ce mai aproape de implicarea militară în Ucraina, o implicare devastatoare care ne poate aduce un dezastru militar precum cel de la Cotul Donului și de la Stalingrad în iarna anilor1941-1942.

Vom semna” spune șeful statului român fără acordul obligatoriu al Parlamentului
Vom semna aici, la Washington, probabil mâine dimineaţă, Acordul de cooperare în domeniul securităţii între România şi Ucraina, în implementarea Declaraţiei G7 adoptate în marja Summitului NATO de anul trecut. Astfel, ne alăturăm celorlalţi aliaţi şi parteneri care au semnat deja acest tip de document bilateral cu Ucraina”, a explicat Iohannis, care participă la summitul aniversar al NATO din capitala SUA.
Reprezentanţii Alianţei Atlantice vor agrea totodată un sprijin sporit şi pentru alţi parteneri ai NATO afectaţi de războiul din Ucraina. „Totodată, vom agrea la nivel aliat un sprijin sporit pentru alţi parteneri vulnerabili afectaţi de război şi de comportamentul agresiv al Rusiei, iar pentru noi, evident, importanţa cea mai mare în acest context o acordăm Republicii Moldova.
Şi, după cum o să vedeţi în declaraţia finală, Republica Moldova este reflectată adecvat în declaraţie. Aceasta trebuie sprijinită să contracareze atacurile permanente hibride din partea Rusiei”, a pledat Iohannis.
„Consolidarea securităţii Ucrainei şi a Republicii Moldova înseamnă, până la urmă, sporirea propriei noastre securităţi şi a securităţii întregului spaţiu euroatlantic“, s-a aberat copios şeful statului român, potrivit Cotidianul

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. articol scris de un propagandist prost cu o ideie fixa … Johanis ! pe ceilalti care il sprijina pe johanis nu-i vede , hai sictir !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.