La vremuri noi, nume noi: Asfaltaru, Bugeteanu…

La vremuri noi, nume noi: Asfaltaru, Bugeteanu…

0 76

Este clar ca viata noastra s-a schimbat radical in ultimii ani daca pana si pacatele biblice au fost adnotate: mai grav decat sa preacurvesti pare a fi sa nu te conformezi Directivelor UE privind deseurile electronice si electrocasnice. Si injuratul in trafic este un pacat mare (chiar daca se intampla non-verbal, cu ajutorul nepretuit al degetului mijlociu)
Nu stiu daca la pacate moderne a fost adaugata si lacomia fata de banul public, dar e bine ca acestea au fost up-datate.
A fost actualizat nomenclatorul meseriilor. Am terminat de mult cu chelnerul, inginerul, chimistul, avem CEO, sales executive, senior partner…Misto, vorba Columbenilor! Ca veni vorba, pana si trusoul micutilor a suferit modificari covarsitoare, de la port-bebe, scufita, barbita, botosei si suzeta din cauciuc cu inelus din plastic, am trecut la chiloti Botezatu cu cristale Swarowski, rochite Dior si suzeta din aur. N-am auzit de caruciorul Bentely, dar poate ca doar n-am auzit eu…
Si prenumele au suferit modificari: cine sa-si mai boteze copiii Ion si Gheorghe? Acum copiii au nume cosmopolite si aproape ca esti cool sa-ti botezi copilul cu un nume din mosi stramosi.
Pacat de rigiditatea in privinta numelor, care nu prea pot fi adaptate epocii: am putea avea Asflataru, Asfalteanu, Asfaltescu, Bugeteanu, Delapideanu, Reabilitescu, Privatizoiu, Adeneaului, Concesionescu, Parcareanu. De unde atata Moraru, Brutaru, Varzaru, Chelaru, Scripcaru? Nu-i asa ca suna cu totul si cu totul demodat? Ia sa se dea colea o lege, macar pentru importantii zilei, sa-si aleaga oamenii nume pe masura renumelui!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.