LA USA TROLEIBUZULUI

LA USA TROLEIBUZULUI

0 61

?


Un troleibuz circuland pe linia 8 umbla cu usa din fata deschisa ca sa se ventileze soferul. Foarte bine, ca-i vipie mare. In usa fusese postat de catre sofer un pustan de vreo 14-15 ani, ca sa nu urce lumea prin fata. Bun si asta,caci s-au mai inventat vreo doua sau trei usi pentru a sluji acestui scop, dar unele personae plesnind de comoditate si crezandu-se mai cu mot au impresia ca li se cuvine doar locul intai si se bulucesc la prima usa, chiar daca celelalte sunt libere. Pentru aceste personae pustanul era binevenit acolo unde se afla.Dar intr-o statie a vrut sa urce pe usa din fata o batranica incovoiata de ani si boli si sprijinindu-se in baston. Pustiul, cu infatisare decenta de altfel – imbracaminte,tunsoare etc. – nu a vrut nici de leac sa o lase sa urce, trimitand-o la una dintre celelalte usi.Iar soferul ii tinea isonul.Asa ca batranica s-a dus mai in spate.


La toata tarasenia a asistat un tanar de vreo 20 de ani, imbracat cam haios si cu freza panc in doua culori. Vazand comportamentul celui din usa a intervenit in favoarea batranei, S-a ales cu ceva injuraturi din partea usierului, pe care, logic zic eu, l-ar fi putut pocni avand in vedere semnificatiile injuraturilor.Dar troleibuzul a plecat si asta a fost totul.


Nu stiu daca din cauza caldurii se alterase simtul civic al celor doi, sofer si pustan, caci oriunde in lume batranii sau persoanele cu copii in brate ori cele prezentand handicapuri sunt ocrotite si ajutate in doleantele lor. Doar in cazul de fata s-a procedat cum nu trebuie. Si ar fi bines a tragem invatamintele necesare din acest caz care sper sa fie unicat.


In ceea ce priveste comportamentul celor doi tineri se vede treaba ca nu haina il face pe om, ci buna crestere si disponibilitatea sufleteasca.


?

?????????????????????????????? ???Dan Bota???????????????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.